İstanbul'da FETÖ soruşturmasında 26 şüpheli tutuklandı

İstanbul'da FETÖ soruşturmasında 26 şüpheli tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 3'ü ''mahrem imam'', 23'ü asker toplam 26 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Bürosunca,  FETÖ'nün sözde TSKyapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 10  Eylül'de 9 farklı ilde düzenlenen operasyonda yakalanan 53 asker şahıs ile 15  asker şahıslardan sorumlu sivil sözde ''mahrem imam''ın emniyetteki işlemleri  sona erdi.

Soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Adliyesi'ne getirilen 53 asker  şüpheliden 18’i etkin pişmanlıktan, 3’ü değişen delil durumundan savcılıktan  serbest bırakıldı. Savcılık diğer 32 asker  şüpheli ile 15 sivil sözde ''mahrem  imamın'' ise tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de 23'ü asker şüpheli ile 3 sözde  ''mahrem imam'ın tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 9 asker ile 12 sözde sivil  imamı ise etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandıkları ve haklarında başka  kovuşturma bulunduğu gerekçesiyle serbest bırakılmasına karar verdi.

Soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı bulunan 17 asker  şüpheli şahıs ile 3 sözde ''mahrem imam'' firari olarak aranıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Bürosunca,  FETÖ'nün sözde TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt  içi haberleşme amacıyla sabit kontörlü hat veya ankesörlü telefonu kullanan ve  alınan itirafçı beyanlar ile yapılan teşhisler doğrultusunda aralarında  muvazzafların da bulunduğu 71 asker ile sözde 18 asker ''imamı'' dahil, toplam 88  şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN