İsveç'in başkenti Stockholm'de kamyonla saldırı gerçekleştirildi | Son dakika haberleri

İsveç'in başkenti Stockholm'de kamyonla saldırı gerçekleştirildi | Son dakika haberleri

İsveç'in başkenti Stocholm'deki saldırıda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Hastanedeki yaralılar arasında bulunan bir yetişkin kişi yaşamını yitirirken, olaydaki toplam yaralı sayısı da 15 olarak açıklandı. Yaralılardan 9'unun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. İsveç'te parlamento ve metrolar kapatıldı. Stockholm'ün en büyük alışveriş merkezlerinden 'Mall of Stockholm' polis tarafından boşaltıldı.

İsveç'in başkenti Stockholm'ün kent merkezinde bir kamyon, yayaların üzerine sürüldü. İsveç Radyosu, olayda 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Olaya dair polisin 'terör saldırısı' olması ihtimali üzerinde durduğunu bildiren İsveç televizyonu SVT, silah seslerinin de duyulduğunu bildirdi. 

4'E YÜKSELDİ

İsveç'in başkenti Stocholm'deki saldırıda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Hastanedeki yaralılar arasında bulunan bir yetişkin kişi yaşamını yitirirken, olaydaki toplam yaralı sayısı da 15 olarak açıklandı. Yaralılardan 9'unun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. 

17-04/07/1-1491581888.jpgİsveç polisi, olayla ilgili ulaşmaya çalıştığı şahsın fotoğrafını basına dağıttı.

 Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini doğrulayan İsveç polisi, ölü sayısının artabileceğini kaydetti.

 

LOFVEN: HER ŞEY TERÖR SALDIRISINA İŞARET EDİYOR

Konuya ilişkin ilk resmi açıklamayı yapan İsveç Başbakanı Stefan Lofven, kamyonun alışveriş mağazasına çarpmasına dair eldeki tüm bilgilerin 'terör saldırısı'na işaret ettiğini söyledi. Başbakan Lofven, saldırıyla bağlantılı olarak 1 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

17-04/07/1-1491581517.jpg

İsveç'te parlamento ve metrolar kapatıldı. Stockholm'ün en büyük alışveriş merkezlerinden 'Mall of Stockholm' polis tarafından boşaltıldı.

YAŞANAN PANİK KAMERADA

POLİS: ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Emniyet yetkilileri bölge sakinlerine dışarıya çıkmamaları yönünde uyarıda bulunurken, İsveç Parlamento binasının etrafında güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirildi.

17-04/07/resimid_6625103.jpg

İsveç'teki devlet istihbarat ajansı, olayın saldırı olduğunu doğruladı.

17-04/07/1-1491577845.jpg

KAMYON, BİR FİRMAYA AİT

İsveçli bira markası Spendrups'a ait olduğu belirtilen kamyonun, bir mağazanın girişine çarptıktan sonra durduğu bildirildi. Spendrups İletişim Sorumlusu Mårten Lyth, "Sürücüyle bağlantı kuramadık. Neler olduğunu bilmiyoruz" açıklamasında bulundu.

17-04/07/1-1491571800.jpg

İsveç medyasında yer alan bilgilere göre, olay Drottningsgatan caddesinde gerçekleşti. Aftonbladet gazetesi, kamyonun cadde üzerindeki Ahlens mağazasına daldığını aktardı. Görgü tanıkları olay yerinde yüzlerce kişinin bulunduğunu ve herkesin kaçmaya çalıştığını söyledi.

Saldırı esnasında olay yerinde olan P4 Extra muhabiri Martin Svenningsen, "En az 3 ölü gördüm. Ama muhtemelen daha fazlası da var" şeklinde konuştu.

'POLİS 'TERÖR SALDIRISI' DİYE ANONS YAPTI'

Aftonbladet gazetesinin aktardığına göre, olay yerine intikal eden polis aracı çevredekileri dağıtmak için yaptığı anonsta, "Dikkat, terör saldırısı" şeklinde halkı uyardı.

17-04/07/resimid_6625008.jpg

Expressen gazetesine konuşan görgü tanıkları ise, yerde cansız cesetlerin yer aldığını bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN