Kayserispor 1 - 1 Beşiktaş | MAÇ SONUCU

Kayserispor 1 - 1 Beşiktaş | MAÇ SONUCU

Süper Lig 15. hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.

Süper Lig 15. hafta maçında Beşiktaş, Kayserispor'a konuk oldu. Ev sahibi, 31. dakikada Umut Bulut ile öne geçti.

45. dakikada Umut Bulut, ceza sahasında topa vurmak üzere hamle yaptı, Cenk Tosun topu almak için ayağını soktu, Umut'un vuruşu Cenk'e geldi. Hakem bu pozisyonda penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Cenk Tosun, 45+1'de skoru 1-1'e getirdi. Penaltı pozisyonuna itirazda bulunan Umut Bulut ve Kana Biyik sarı kart gördü.

İlk yarının bitiminin ardından Kayserispor'dan Tiago Lopes de hakeme itiraz edince Yaşar Kemal Uğurlu, bir kez daha sarı kart çıkardı.

İkinci yarıda henüz 49. dakikada Tiago Lopes, bir kez daha sarı kart gördü. Böylece Kayserispor 10 kişi kaldı. Karşılaşmada 6 dakika uzatma oynanırken başka gol sesi çıkmadı. Maç 1-1 bitti.

Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazan Beşiktaş, ligde bir kez daha puan kaybı yaşadı. Ligdeki son 4 maçında 3. kez berabere kalan Beşiktaş, 27 puanla 4. sırada kaldı. Kayserispor da yine 27 puanla averaj farkıyla 5. sırada yer buldu.

KAYSERİSPOR 1 - 1 BEŞİKTAŞ

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

90' + 5' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Kayserispor ceza alanına gönderilen ortayı Pepe indirdi ancak Silviu Lung, Cenk Tosun'dan önce altı pas dışında topu kontrol etti.
 
90' + 4' Kayserispor ani atağında Gonzalo Espinoza pasını iyi akataramadı ve top Beşiktaşlı oyunculara geçti.
 
90' + 4' Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan bu defa ceza alanına gönderdiği bir diğer ortayı Cristian Sapunaru karşıladı ve Kayserispor ani atak şansı buldu.
 
90' + 3' Beşiktaş ise maçın normal süresinde %65 ile topa sahip oldu ve Kayserispor kalesine gönderdiği 19 şutta 4 kez isabet buldu.
 
89' Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna ön direkte Alvaro Negredo kafa vuruşunu yaptı ve bu vuruş yandan auta çıktı.
 
89' Atila Turan, sol kanatta Ricardo Quaresma'nın topuna müdahalesi sırasında omzundan sakatlandı ve kısa süreli sakatlığı sonrasında oyun alanına geri döndü.
 
88' Oyuncu Değişikliği Umut Bulut Nikola Stojiljković
 
88' Kayserispor'da Marius Sumudica üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yaptı ve yorulan Umut Bulut'un yerine oyuna Nikola Stojiljkovic'i aldı.
 
87' Sarı Kart Silviu Lung
 
86' Bu defa sağ kanattan Adriano'nun ceza alanına gönderdiği ortası isabetli olmadı ve Silviu Lung'un bıraktığı top ters kanattan auta çıktı.
 
86' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında yine Tosic'in içeri çevirdiği ortasını Stephane Badji uzaklaştırdı.
 
85' Kayserispor'da oyuna az sonra Nikola Stojiljkovic girecek. Sırp forvet bu sezon Kayserispor forması ile Süper Lig'de süre aldığı 8 maçta 1 kez gol sevinci yaşamıştı.
 
80' Oyuncu Değişikliği Gökhan Gönül Álvaro Negredo Sánchez
 
79' Beşiktaş'ta kazanılan frikiği Talisca kullandı ve direkt kaleye göndermek istediği sert şutu barajdan döndü.
 
73' BU DEFA CENK! Sağ kanattan Gökhan Gönül'ün ortasına altı pas dışında iyi yükselen Cenk Tosun'un kafa vuruşu üstten auta çıktı.
 
72' UMUT DIŞARI VURDU! Kayserispor'un hızlı gelişen atağında Ryan Mendes'in soldan getirdiği topu Umut Bulut yay içinde kontrol etti ve vuruşu yandan auta çıktı.
 
72' Sağ kanattan Kayserispor ceza alanına Ricardo Quaresma'nın gönderdiği ortaya Cenk Tosun kafa vuruşunu yaptı ancak bu vuruş ters kanattan auta çıktı.  
 
71' Karşılaşmada son 20 dakikaya girdik ve Beşiktaş, 10 kişi kalan Kayserispor karşısında üstünlük golü arıyor. Kayserispor ise takım halinde savunma yaparak kontra ataklar deniyor.
 
66' Kayserispor, bu sezon üçüncü kez bir maçta 10 kişi kaldı. Öncesindeki iki maçta 1 beraberlik, 1 mağlubiyet almışlardı.
 
64' AUT! Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan ortasına Talisca dokunamadı ve arka direkte Cenk Tosun'un sol ayağı ile şutu auta çıktı.
 
63' Beşiktaş ise geride kalan sürede %62 ile topa sahip oldu ve Kayserispor kalesine gönderdiği 10 şutta 3 kez isabet sağladı.
 
62' Karşılaşmada 60 dakika geride kaldı ve Kayserispor, geçen sürede %38 ile topa sahip oldu ve Beşiktaş kalesine gönderdiği 4 şutta 2 kez isabet sağladı.
 
57' Ryan Babel, rakip ceza alanı dışında topla buluştu ve sağ çaprazdan kaleyi denedi ancak bu deneme Gonzalo Espinoza'dan döndü.
 
56' Beşiktaş'ın tek golünü kaydeden Cenk Tosun, bu sezon Süper Lig'de çıktığı 14. maçında yedinci golünü kaydetti.
 
55' Şilili ön libero Gonzalo Espinoza, Kayserispor forması ile bu sezon Süper Lig'deki altıncı maçına çıktı.
 
49' İkinci Sarı / Kırmızı Kart Tiago Jorge Oliveira Lopes
 
48' Sol kanatta Adriano ile hızlı hücuma çıkan Beşiktaş'ta Adriano'nun pası isabetli olmadı ve araya Kucher girerek topu arkadaşlarına kazandırdı.
 
 
47' İki takım da ikinci yarıya başlarken oyuncu değişkliğine gitmedi ve takımlar, maça başladıkları 11'ler ile mücadeleye devam ediyor.
 
46' İkinci yarının ilk düdüğü çaldı ve son 45 dakikaya ev sahibi Kayserispor başladı.
 
45' + 2' Sarı Kart Umut Bulut
 
45' + 2' PENALTI! Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Umut Bulut topu ön direkte uzaklaştırmak isterken rakibine yaptığı faul sonrasında karar penaltı oldu.
 
45' + 1' SON ANDA! Adriano'nun sol kanattan ortasında ön direkte Oğuzhan'ın vuruşunda Oleksandr Kucher müdahalesi ile topu kornere çeldi.
 
42' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Adriano'nun çizgiye indikten sonra Kana-Biyik'a rağmen içeri çevirmek istediği ortası isabetli olmadı ve auta çıktı.
 
41' İlk yarının normal süresinde artık son 5 dakikaya girdik ve Beşiktaş'ın beraberlik golü arayışı devam ediyor.
 
40' Cenk Tosun geride kalan sürede iki net pozisyondan sonuç çıkaramadı.
 
39' CENK ATAMADI! Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Pepe'nin arka direkten içeri çevirdiği topa Cenk Tosun'un altı pas dışından şutu kaleci Silviu Lung'tan döndü.
 
36' Hızlı gelişen Kayserispor atağında Güray Vural'ın Beşiktaş ceza alanına gönderdiği ortası isabetli olmadı ve bu ataktan ev sahibi adına sonuç çıkmadı.
 
34' Adriano'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği topu Kayserispor savunmasında Atila Turan karşıladı ve topu kalecisine kazandırdı.
 
33' Kayserispor, Beşiktaş kalesine gönderdiği ilk isabetli şutta golü buldu.
 
 
32' Umut Bulut, bu sezon Süper Lig'de süre aldığı 15. maçında yedinci golünü kaydetti.
 
31' GOL! Sol kanattan Oleksandr Kucher'in kaleye paralel gönderdiği ortasını arka direkte Umut Bulut tamamladı ve Kayserispor, 1-0 öne geçti.
 
26' Ryan Mendes, oyun alanı içinde gördüğü ilk tedavisi sonrasında ayağa kalktı ve kenara geldi. Mücadele kaldığı yerden yeniden başlayacak.
 
25' Ryan Mendes, Adriano ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerden kalkamadı ve Kayserisporlu oyuncular topu taca attı.
 
24' Ricardo Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta Gökhan Gönül'ün aşırtmak istediği topu Stephane Badji uzaklaştırdı.
 
24' Oğuzhan Özyakup, sol kanatta Tiago Lopes'in faulü ile yerde kaldı ve Beşiktaş için duran top şansı doğdu.
 
19' AUT! Sağ kanatta Fernando Boldrin'den aldığı pas sonrasında Beşiktaş ceza alanı dışına kadar ilerleyen Ryan Mendes'in sol ayağı ile yerden şutu direk dibinden auta çıktı.
 
 
17' Beşiktaş, Kayserispor deplasmanında önce Cenk Tosun sonrasında ise Oğuzhan Özyakup ile çok net pozisyonlar yakaladı.
 
16' OĞUZHAN DIŞARI ATTI! Ricardo Quaresma, presle kazandığı top sonrasında sağdan ceza alanına girdi ve altı pas dışına çıkardığı pasında Oğuzhan Özyakup'un şutu uzak direk dibinden auta çıktı.
 
15' Beşiktaş'ın geliştirilen hızlı atağında Ricardo Quaresma ilk rakibinden sıyrıldıktan sonra topu ayağından açtı ve araya Stephane Badji girdi.
 
14' Beşiktaş'ta sağ kanatta Ricardo Quaresma çizgiye indi ve pas bekledi ancak Tolgay Arslan'ın pasının şiddeti fazla olunca meşin yuvarlak taca çıktı.
 
13' AUT! Sol kanattan gelişen Kayserispor atağında Güray Vural'ın ön direğe gönderdiği ortasına Umut Bulut kafa vuruşunu yaptı ancak bu şut üstten auta çıktı.
 
7' Ryan Mendes, sağ kanatta topla buluştu ve ceza alanına girmeden içeri ortasını gönderdi ve bu orta Tosic'ten döndü. Pozisyonun devamında yine içeri çevrilen ortayı Fabri altı pas içinde yattı ve kontrol etti.
 
6' Tosic'in rakip yarı sahanın ortasından ceza alanı dışına gönderdiği topu Oğuzhan Özyakup kafa vuruşu ile aşırttı ancak bu deneme kaleci Silviu Lung'ta kaldı.
 
6' Mücadelenin ilk 5 dakikalık bölümünde iki takımın da temkinli bir oyun sertgilediğini ve karşılaşmanın daha çok orta alanda geçtiğini görüyoruz.
 
 
5' Dusko Tosic, rakibi Fernando Boldrin ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli bir sakatlık yaşadı ve sağlık görevlilerine ihtiyaç duymadan ayağa kalktı.
 
4' Babel ile sol kanattan atak geliştiren Beşiktaş'ta ceza alanına gönderilen ortayı ön direkte Oleksandr Kucher karşıladı ve topu uzaklaştıran isim oldu.

3' Beşiktaş'ta ise Caner Erkin cezalı. Gökhan Töre, Atınç Nukan ve Necip Uysal ise sakatlıkları sebebi ile bugün forma giyemiyorlar. Ayrıca Pepe ile Ryan Babel, kart sınırında bulunuyor.

2' Kayserispor'da Deniz Türüç ve Şamil Cinaz cezalı oldukları için bu maçta forma giyemeyecekler. Ayrıca Tiago Lopes ve Ryan Mendes kart sınırında bulunuyor.

1' Yaşar Kemal Uğurlu maçtaki ilk düdüğünü çaldı ve karşılaşmaya konuk Beşiktaş başladı.

SAAT: 19:30

HAKEM: Yaşar Kemal Uğurlu

STAT: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has

YAYIN: BeIN SPORTS 1

KAYSERİSPOR: Lung, Lopes, Atila, Sapunaru, Kucher, Kana Biyik, Badji, Güray, Mendes, Boldrin, Umut

YEDEKLER: Muammer, Gyan, Levent, Espinoza, Berkant, Varela, Stojiljkovic, Erdal, Erkan, Canberk

TEKNİK DİREKTÖR: Marius Sumudica

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Pepe, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Cenk

YEDEKLER: Tolga, Utku, Mitrovic, Fatih, Medel, Talisca, Lens, Orkan, Mustafa, Negredo

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

Bu sezon Devler Ligi'nde harika bir performans sergileyen Beşiktaş, Süper Lig'de inişli çıkışlı bir grafik çizdi. Siyah-beyazlılar, Galatasaray derbisi öncesinde oynadığı son 8 lig maçından sadece 2 galibiyet çıkarabilirken 2 maçta mağlup oldu, 4 maçta berabere kaldı. Beşiktaş bu süreçte FFenerbahçe ve Gençlerbirliği'ne kaybederken, Trabzonspor, Başakşehir, Akhisarspor ve Yeni Malatyaspor maçlarından 1 puanla ayrıldı. Siyah-beyazlılar, Devler Ligi'nde G Grubu'nu lider bitirmeyi garantileyerek Türkiye'de bir ilke imza atmasının ardından ligde Vodafone Park'ta Galatasaray'ı harika bir performansla 3-0 mağlup ederek puanını 26'ya yükseltti.

KARTAL BU SEZON DEPLASMANDA ZORLANIYOR

Beşiktaş, bu sezon deplasmanda istediği sonuçları almakta zorlandı. Ligde şu ana dek 7 kez rakiplerine konuk olan siyah-beyazlı ekip, bunların 3'ünü kazanabildi. İkişer karşılaşmadan beraberlik ve yenilgiyle ayrılan Beşiktaş, deplasmanda 10 puan kaybetti.

Siyah-beyazlı takım, dış sahada Kardemir Karabükspor'u 1-0, Aytemiz Alanyaspor'u 2-1, Göztepe'yi 3-1 mağlup etti. Deplasmanda Fenerbahçe ile Gençlerbirliği'ne 2-1'lik skorlarla yenilen Beşiktaş, dış sahada ayrıca Kasımpaşa ile 2-2, Evkur Yeni Malatyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

Ligde şu ana dek kalesinde 12 gol gören Beşiktaş, bunların 8'ini deplasmandaki karşılaşmalarda yedi. Konuk olduğu maçlardaki son galibiyetini 5 Kasım'da Göztepe'yi yenerek alan siyah-beyazlılar, Kayserispor'u yenerse 34 gün sonra deplasmanda kazanma başarısı gösterecek.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 15. haftasında Kayseri̇spor'a konuk olan Beşiktaş, ligde bundan önce oynadığı Galatasaray maçının ilk 11'i ile sahada yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'ndaki mücadelede, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen hafta derbiyi 3-0 kazanan takımını bozmadı. Siyah-beyazlılar sahaya Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Babel ve Cenk Tosun 11'i ile çıktı. Beşiktaş'ta yedek kulübesinde ise Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Mitrovic, Fatih Aksoy, Medel, Talisca, Lens, Orkan Çınar, Mustafa Pektemek ve Negredo bulundu. Beşiktaşlı futbolcular sahaya "10 Aralık Şehitlerimizi Saygı ve Minnetle Anıyoruz" pankartıyla çıktı.

KAYSERİSPOR'DA ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Kayserispor, geçen haftaki Aytemiz Alanyaspor maçının 11'inden iki değişiklikle Beşiktaş karşısında sahada yer aldı. Ligde 14. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Şamil Çinaz ile bu maçta çıkan olaylar sonucu 1 maç men cezası alan Deniz Türüç, Beşiktaş maçında forma giyemedi. Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica, Deniz ve Şamil'in yerine Boldrin ile Kucher'i ilk 11'de görevlendirdi. Sarı-kırmızılılar sahaya Lung, Tiago Lopes, Kucher, Kana Bıyık, Atila Turan, Sapunaru, Badji, Mendes, Boldrin, Güray Vural ve Umut Bulut 11'i ile çıktı.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanan karşılaşmada kendilerine ayrılan bölümleri dolduran taraftarlar, takımları lehine tezahüratta bulundu. Kayserispor taraftarları maç öncesinde batı kale arkası ve maraton tribünlerinde koreografi yaptı. Taraftarlar, kartonlarla ''Kapalı kale tribünü'' diye adlandırılan batı kale arkasında Kayserispor'un logosunu ve kuruluş tarihini, maraton tribününde ise "Kayserispor" yazısını oluşturdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN