AK Parti teşkilatından Kudüs protestosu

AK Parti teşkilatından Kudüs protestosu

Cuma namazı çıkışı Kırşehir’de AK Parti tarafından organize edilen programda Suriyeli çocuklar tekbir getirerek slogan attı

Cuma namazı çıkışı Cacabey Meydanında toplanan kalabalık ABD Başkanı Trump tarafından alınan Kudüs kararını pankart ve açıklamalarla protesto etti. Yaptığı açıklamada Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu anlatan AK Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan, ABD’nin söz konusu kararının bölgedeki yeraltı ve yerüstü kaynakları ile ilgili olduğunu söyledi. İl Başkanı Aslan, “ABD haddini bilmezce ilerleyerek Müslümanlara karşı hareket ediyor. Müttefik dediğimiz ABD, Türkiye’ye birçok oyun oynamaktadır. FETÖ’yü de ABD besliyor. İslam alemini yok etmek için çalışıyorlar. TBMM’ inde AK Parti, CHP, MHP ortak deklarasyon yayınladı. Kudüs noktasında hepsi bir ve dimdik ayakta, ABD Müslümanları birbirine kırdırmak istiyor. Amaçları yer altı ve yer üstü kaynaklarını eritmek istiyorlar” diye konuştu.“İslam ülkeleri arasında sadece Türkiye yüksek sesle bağırıyor”Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise açıklamasında, “Türkiye genelinde ABD Başkanı Trump’un aldığı kararı şiddetle ret ettiğimizi her yerde ifade ediyoruz.Gelişmeleri ibretle izliyoruz. Mısırı, Libya’yı şekillendirdiler. Türkiye’yi ise 15 Temmuzla şekillendirmek ve emirlerinin altına almak istediler. Yüce milletimiz göğsünü siper ederek tanklara toplara karşı koydu. Oyunları bitmedi bitmeyecekte Yahudi lobisine iyi görünmek adına yapılan açıklamalar var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dışında İslam ülkelerinde de yükse sesle maalesef konuşan yok. Suudi Arabistan’ın açıklamalarını ibretle izliyoruz. Türk Milleti tekbir ferdi dahi kalsa daima doğrunun yanında yer alarak güçlü şekilde sesini ortaya çıkartacaktır” ifadelerini kullandı.AK Parti Milletvekili Salih Çetinkaya da, ABD’nin Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması talebini tanıyan ve tanımayan ülkelerin olduğunu ama açıklamanın kabul edilemeyeceğini dile getirdi.Kudüs protestosu AK Parti Gençlik Kolları Başkanının okuduğu basın metni ile sona erdi.

KIRŞEHİR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN