KOBİ’lerin ‘Nefes’ alma vakti geldi

KOBİ’lerin ‘Nefes’ alma vakti geldi

KOBİ’lerin nakit ihtiyacını gidermek için TOBB öncülüğünde hayata geçirilen ‘Nefes Kredisi’ne başvurular başladı. Fırsat sayesinde yüzde 9,90 faiz ve 12 ay vade imkanı ile nakit akışı sağlanabiliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde oda ve borsaların katkılarıyla hayata geçirilen “Nefes Kredisi” için başvurular başladı. Kredi Garanti Fonu’nun teminat sağladığı Nefes Kredisi, yıllık 9,90 faiz ve 12 ay vade ile Denizbank ve Ziraat Bankası şubelerinden kullanılabiliyor.

TOBB ve ona bağlı oda-borsaların öncülüğünde, Kredi Garanti Fonu’nun teminatıyla Ziraat Bankası ve Denizbank işbirliğinde hayata geçirilen proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘finansmanda inovasyon’ olarak değerlendirildi. Projeye ilişkin bilgi veren TOOB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’a bağlı 81 ildeki oda ve borsaların bu projede büyük bir inisiyatif üstlendiklerini belirterek, “Onların da destekleriyle 1 milyar TL olarak başlayan projemiz 5 milyar TL’lik kredi hacmine ulaştı.

Reel sektör ile finans sektörü birlikte el ele verdik ve KOBİ’lere nefes olacak bir mekanizma geliştirdik. Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın başlattığı kredi faizlerini düşürme politikasına özel sektör olarak katkı sağlamış olduk” dedi. KOBİ’lerin yüzde 15 ile yüzde 18 arasında faizle kredi kullanabildiğinden söz eden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “KOBİ’lere yüzde 10’un altında faizle kredi kullandırmalıyız dedik. Sonrasında çalışma başlattık. Önce TOBB ile 365 oda ve borsamız olarak kaynaklarımızı birleştirdik.

KOBİ’ler teminat bulamıyor, bankalar da risk gördükleri için onlara kredi verirken çekingen davranıyor, kredi talepleri geri çevrilebiliyordu. Başbakanımızın talimatlarıyla Hazine destekli Kredi Garanti Fonu  kefaleti devreye sokuldu. KOBİ’lerimizin kredilerine yüzde 85 kefalet sağlandı. Bankalarımız devreye girdi. Onlar da zararı bile göze alarak projeye kaynak sağladılar. Böylece KOBİ’lere 5 milyar lira taze kredi sağlayacak Nefes Kredisi ortaya çıktı.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN