4 yeni kitap okurlarıyla buluştu

4 yeni kitap okurlarıyla buluştu

Hasan Güçlü Kaya’nın ‘Ölümsüz’ şiir kitabı Everest Yayınları tarafından okurlarıyla buluşturuldu.

SALİHA SULTAN

HİÇ KADİFE YAKALI GÖMLEK GİYMEYENLERE

Şiirleri, edebiyat eleştirisi yazıları, çevirileri, söyleşileriyle yurtiçi ve yurtdışı dergilerde, derleme kitaplarda, gazetelerde yer alan Hasan Güçlü Kaya’nın yayıncılık ve yazın dünyasındaki uzun yıllarının birikimi olan ‘Ölümsüz’ şiir kitabı Everest Yayınları tarafından okurlarıyla buluşturuldu. Yazarın büyük bir emekle ortaya koyduğu bu ilk şiir kitabı; Korolar, Ölümsüz ve İsimsiz başlıkları altında üç kısımdan oluşuyor.

“Soğuk ırmakta yüzmek istiyorum çıplak

Sonra kasabaya inip fal açtırmak

Kalk, sandalyenden sıyır ceketini

Hiç ölmedim ve dirilmedim

Para tomarını sok cebine

Hiç kadife yakalı gömlek giymedim

Tara saçlarını kaderince

Önce güzel bir filme gidelim.”

14kr02olumsuz.jpg

SEVDİĞİNİ VATANI BİLMİŞ BİR SÜRGÜN

‘Korkunç Yıllar’, ‘Yurdunu Kaybeden Adam’ ve ‘Onlar da İnsandı’ romanlarıyla Türk edebiyatında müstesna bir yer edinen Cengiz Dağcı, Ötüken Neşriyat’tan basılan ‘Biz Beraber Geçtik Bu Yolu’ romanında da yine kendi hayatından derin izler taşıyan sahnelerle okuyucunun karşısına çıkıyor.

Hayatının sonbaharındaki İzmail Tavlı, hasta yatağında yatan hayat arkadaşı Ramila’yı izlerken hafızası onu savaşlara, sürgünlere, hastalıklara ve ölümlere, belki son kez ama ilk günkü gerçekliğiyle tekrar sürüklüyor. Vatanından sürgün edilmiş yaşlı bir adam, geri dönüp baktığında cepheden kamplara, bir yabancı ülkeden bir diğerine sürülürken, yaşadığı acılarla birlikte Ramila’yı nasıl vatanı bildiğini hatırlıyor. İzmail’in aklından geçenler, ona göre çok daha geniş imkânlara sahip olan günümüz insanlarına aşkın ve aşka sadakatin insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

14kr02cengiz-dagci.jpg

YAŞAMIN DİPNOTLARINA BAKMAYA DAVET EDEN SATIRLAR

Özlem Çadırcı, Tara Kitap’tan çıkan yeni öykü kitabı ‘Lüfer Mevsimi’ ile okurlarının karşısında. On beş öykünün yer aldığı kitap farklı hayatlar süren kahramanların benzer açmazlardan kurtulma çabalarını duru ve mütevazi bir dille anlatıyor. Kabuk tutmuş yaraların, özenle saklanan sırların, gerçekleşmesi imkansız hayallerin, ertelenen hayatların içinde patinaj çeken kahramanların öykülerinden oluşan ‘Lüfer Mevsimi’, okuru yaşamın dipnotlarına bakmaya davet ediyor. Kımıldamadan duran geçmişle, baş döndüren hızla geçen zamanın arasında sıkışıp kalanların hayatlarındaki dönüm noktalarına şahitlik eden öykülerin üslubu, kurgusu, kendine has argosu da ayrıca dikkat çekiyor. Editörlüğünü Samet Altıntaş’ın yürüttüğü kitabın kapak fotoğrafı ise İ. Kerem Öztürk’e ait.

14kr02lufer.jpg

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞİN FORMÜLÜNÜ ARAYANLARA YOL REHBERİ

2002 yılından beri ilk olarak milletvekili, ardından ise 2009’dan beri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehrine hizmet etmeyi sürdüren Özlem Çerçioğlu Alfa Kitap’tan çıkan ‘Atıksız Yaşam Rehberi’ kitabı ile daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmenin yollarını anlatıyor. İnsanlığın en önemli sorumluluklarından biri konusunda okurlarına yol gösterici bir anlatım sunan kitap, geleceği kurtarmak ve yaşatmak için neler yapılması gerektiği konusunda herkes için önemli bir referans niteliği taşıyor. Çerçioğlu kitapta okurları yalnızca bilgilendirmekle sınırlı kalmıyor; ufuk açıcı anlatımı ve atık yönetimi konusunda pratik çözüm önerileri ile herkes için uygulanabilir yöntemler ortaya koyuyor.

14kr02atiksiz-yasam.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN