LGS sınav tarihi açıklandı

LGS  sınav tarihi açıklandı

LGS sınav tarihi olarak 1 Haziran 2019 tarihi olarak açıklandı. ayrıca MEB LGS sınav süresi değiştirildiğini de açıkladı. İşte bu sene LGS'ye girecek olan milyonları ilgilendiren LGS sınav tarihi ile ilgili açıklamanın detayları ve son dakika haberleri....

LGS sınav tarihi açıklandığı haberi ajanslara düştü. MEB tarafından LGS sınav tarihi 1 Haziran 2019 olarak açıklandı. Ayrıca MEB LGS sınav süresi değiştirildiğinide açıkladı. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamalarının detayları ve LGS ile ilgili son dakika haberleri...

LGS SINAV TARİHİ 1 HAZİRAN 2019 CUMARTESİ

LGS kapsamındaki Merkezi Sınav Tarihi MEB taafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı LGS'nin 1 Haziran 2019 cumartesi günü yapılacağını açıkladı.  Son dakika haberleri milyonlarca kişiyi heyecanlandırdı. Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi. MEB LGS sınav süresi ile ilgili de açıklama yaptı. Sayısal test süresi 20 dakika uzatıldı.

18-11/26/lgs-sinav-suresi-degistirildi.jpg

LGS SINAV SÜRESİ UZATILDI

LGS'de sayısal alan oturumu süresi 20 dakika uzatıldı. 50 soruluk sözel alanın süresi 75 dakika; 40 soruluk sayısal alanın süresi 80 dakika oldu.

LGS ÖRNEK SORULAR YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 22 Kasım 2018 tarihinde, 2019 LGS sınavı örnek soruları üzerinden resmi açıklama yapıldı. Liseye Geçiş Sınavına dair örnek sorular yayımlandı. Bakanlık tarafından yayımlanan sorular sözel ve sayısal olmak üzere iki sayfa içinde yer alıyor.

LGS KASIM AYI SAYISAL BÖLÜM ÖRNEK SORULARI

LGS KASIM AYI SÖZEL BÖLÜM ÖRNEK SORULARI

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN