LGS tercih kılavuzu yayınlandı | LGS tercih kılavuzunda neler var?

LGS tercih kılavuzu yayınlandı | LGS tercih kılavuzunda neler var?

MEB LGS sonuçlarını açıkladı ve vatandaşlar 2018 LGS tercih kılavuzu yayınlandı mı sorusunun yanıtını araştırıyor. MEB tarafından yayınlanan LGS tercih kılavuzunda neler var? İşte adım adım tercih kılavuzu ve LGS tercih yapma işlemi

Haberimizde LGS tercih kılavuzu hakkında merak edilen tüm detayları bulabilir adım adım LGS tercih kılavuzu ile tercih yapma işlemi hakkında tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz. 2018 LGS tercih kılavuzu MEB tarafından yayınlandı. Kılavuz yardımı ile veliler LGS yerleştirme tercihlerini yapacak. 

8. Sınıfı tamamladıktan sonra eğitimine lisede devam etmek isteyen vatandaşlar tercihlerine bağlı olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen merkezi sınava girdi. TEOG'un kaldırılmasının ardından bu yıl ilk defa uygulanan Liselere Giriş Sınavı'nın sonuçları 26 Haziran salı günü öğleden sonra 16 gibi yayınlandı. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar, Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanacak olan tercih kılavuzunu bekliyor.

LGS tercih kılavuzunun ise 27 Haziran'da açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih ve yerleştirme heyecanı başladı. 

Aşağıdaki link üzerinden gerekli alanları doldurarak LGS sınav sonuçlarını sorgulayabilirsiniz.

2018 LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR, LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre yapılacak. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın olan liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), adrese dayalı sistemle liselere yerleştirme tercihleriyle sınavla öğrenci alacak liselere yerleştirme tercihleri ve pansiyonlu okullara tercihler, aynı anda 2 Temmuz-13 Temmuz tarihlerinde alınacak.

LGS SINAV SONUCU SORGULAMA

2018 LGS sonuçları bu gün açıklandı. Fakat bu yıl ortaöğretime geçiş yapacak tüm öğrencileri ilgilendiren tercih ve yerleştirme kılavuzu ise yayınlanmadı. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin tercih ve yerleştirme kılavuzunun bugün yayınlanacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

LGS tercih işlemlerinde en çok merak edilen konu sınava girmeyen ve adrese dayalı yerleştirmeyi tercih edecek öğrencilerin istemediği bir okula yerleştirilmeleri oldu.  Bursa'da pilot uygulama başlatılmış ve Anadolu lisesi tercihi yapacak öğrencilere en az bir meslek ya da imam hatip lisesi tercihi zorunlu kılınmıştı. Bu iki lise türünden birini seçmeyen öğrencinin Anadolu lisesi tercihi de geçerli sayılmıyordu.

ADRESE DAYALI TERCİH İŞLEMİ NASIL OLACAK?

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları’na göre olacak.

Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.

Tercih ekranı üç bölümden oluşacak. Öğrenciler, sınavla ve yerel yerleştirmeyle girilecek liseler ile pansiyonlu okullar için aynı anda tercih yapabilecek. Adrese dayalı yerleştirmede devamsızlık da etkili olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN