Londra saldırısının talihsiz kurbanı Kıbrıs Türkü çıktı

Londra saldırısının talihsiz kurbanı Kıbrıs Türkü çıktı

Londra'daki terör saldısında hayatını kaybedenlerden birinin de 43 yaşındaki İspanyolca öğretmeni Türk kökenli Ayşe Frade olduğu ortaya çıktı. Saldırıdan sonra çekilen bir görüntüde, otobüsün tekerleğinin altında kalan kadının kimliği de netleşmiş oldu.

Londra'yı kana bulayan saldırının hemen ardından Reuters haber ajansının geçtiği fotoğraflardan biri tüyler ürpertmişti. Bu kare, saldırganın 4x4 araçla yayaları ezdiği Westminster Köprüsü üzerinde çekilmişti.

17-03/23/58d3a2edc03c0e39a85123ac.jpg

Fotoğrafta, kaldırımda yürürken, saldırganın kullandığı aracın çarpmasıyla savrulan bir kadının, yoldan geçen bir otobüsün altında kaldığı görülüyordu.

SALDIRI ANI KAMERADA

Reuters, otobüsün arka lastiğinin hemen yanında, hareketsiz şekilde yatan kadının yaralı olduğunu duyurmuştu. Ajansın daha sonra geçtiği karelerde ise kadının aynı yerde yattığı ve bu sırada bir başka kadının otobüse bindiği, şoförün de koltuğunda oturduğu görülmüştü.

17-03/23/58d3a259c03c0e39a85123a7.jpg

Uzun süre otobüsün altında yatan kadının hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Talihsiz kadının kimliği de belli oldu: İki çocuk annesi Ayşe Frade. Frade'nin olay yeri yakınlarındaki bir okulda İspanyolca öğretmenliği yaptığı ve Türk kökenli olduğu açıklandı. İngiliz basını; İspanya kökenli kadının, İngiltere doğumlu olduğunu bildirdi. Ayşe Frade ve Portekizli eşi John Frade'nin, sekiz ve 11 yaşlarındaki iki çocuklarıyla birlikte Londra'da yaşadıkları belirtildi.

KIBRIS TÜRKÜ

İHA'nın haberine göre, Frade'nin annesi İspanyol, babası ise Kıbrıslı Türk.

DLD Koleji Müdürü Rachel Borland, Freda'nın iş arkadaşları ve öğrencileri tarafından "saygı duyulan ve çok sevilen" bir kişi olduğunu söyledi.

Aysha Frade'nin ölüm haberi, İspanya'nın Betanzos kasabasındaki ailesinin de büyük yıkım yaşamasına neden oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN