Londra'daki saldırıyı DEAŞ üstlendi

Londra'daki saldırıyı DEAŞ üstlendi

İngiltere'nin başkentini kana bulayan terör saldırısını IŞİD üstlendi. Terör örgütü, açıklamayı kendi haber ajansından yaptı.

İngiltere Başbakanı May, tüm dünyada canlı yayınlanan açıklamasında kurbanlar arasında 12 Britanya vatandaşıyla birlikte Fransız öğrenciler, iki Romanyalı, dört Güney Koreli, iki Yunan, bir Alman, bir Polonyalı, bir Çinli ve bir ABD'li olduğunu duyurdu. İngiltere doğumlu saldırganın gizli servis MI5 tarafından araştırıldığı ortaya çıktı.

POLİS BİRÇOK ADRESE BASKIN DÜZENLEDİ

Saldırıda kullanılan aracın kiralandığı Birmingham'da polis birçok adrese baskın düzenledi, sekiz kişi gözaltına alındı. Polise göre, Londra'yı kana bulayan saldırgan yalnız başına hareket etti. Başka şehirlerde de baskınların yapıldığı bildiriliyor.

İngiltere'de saldırganın parlamento binasına ulaşmadan Westminster Köprüsü üstünde yayaları ezildiği anların kamera kayıtları yayınlandı.

Saldırı sırasında avluda bekleyen parlamenterlere polisin "Lord da olsanız, milletvekili de olsanız bizim dediklerimize uyacaksınız. Biz koşun dersek koşacaksınız, burada bekleyin dersek bekleyeceksiniz" dediği duyuldu.

İngiltere'de bazı medya kuruluşları saldırganın 'Ebu İzeddin' olarak bilinen Trevor Brooks olduğunu duyurdu. Ancak BBC, Trevor Brooks'un halen hapiste olduğunu aktarıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN