Londra saldırısında vurulan adamın görüntüleri ortaya çıktı

Londra saldırısında vurulan adamın görüntüleri ortaya çıktı

İngiltere'nin başkenti Londra'da önceki gün düzenlenen saldırıda dört kişiyi öldüren ve kendisi de vurularak öldürülen saldırganın İngiliz vatandaşı Khalid Masood olduğu açıklandı. Saldırıya şaşıran komşuları, Masood'u "çok sakin, kibar ve iyi bir adam" olarak anlattı. Masood'un parlamento bahçesinde bir polis memurunu bıçaklayıp öldürdükten sonra diğer polisler tarafından vurulduğu anın görüntüleri de yayımlandı.

Daily Mail gazetesi, 52 yaşındaki Masood'un İngiltere'nin Kent şehrinde Adrian Elms adıyla doğduğunu, hayatının büyük bir bölümünde Birmingham'da yaşadığını ve Müslüman olduktan sonra adını değiştirdiğini belirtti. İngiliz basını, Masood'un gerçekleştirdiği eylemi, terör örgütü DEAŞ'tan ilham alınarak düzenlenen bir 'yalnız kurt' saldırısı olarak tanımladı. 

Londra Emniyet Müdürlüğü, Masood'un son dönemde herhangi bir soruşturmaya maruz kalmadığını fakat geçmişte izinsiz silah bulundurma gibi suçlardan adli sicil kaydı olduğunu bildirdi.

SALDIRGAN İNGİLTERE DOĞUMLU

İngiltere Başbakanı Theresa May de Çarşamba günü, Londra'daki saldırıyı düzenleyen kişinin İngiltere doğumlu olduğunu ve birkaç yıl önce iç istihbarat servisi MI5 tarafından 'radikalleşme' şüphesiyle izlendiğini söyledi.

İngiliz polisi, Masood'un, ilk olarak 1983'te hukuki cezai yaptırım gerektiren fiil nedeniyle, son olarak da 2003'te 22 yaşında bir erkeği yüzünden bıçakladığı için suçlu bulunduğunu belirtti.

Masood'un terörle ilgili herhangi bir suçtan kaydı olmadığı açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN