Meksika'da köylüler çete liderinin annesini kaçırdı

Meksika'da köylüler çete liderinin annesini kaçırdı

Meksika’da köylüler, arkadaşlarını kaçıran bir çete liderinin annesini rehin aldı. Arkadaşları için pazarlık yapan köylüler, çeteyi dize getirdi ve “Birleşen halk asla yenilmez” mesajını verdi.

Meksika’nın Guerrero eyaletindeki köylüler, bir yerliyi kaçıran çete liderinin annesini alıyorak, yerlinin serbest bırakılmasını sağladı. Köylüler, yerlilerinin karşılığında anneyi teslim etti. BBC’nin haberine göre, geçen hafta pazar günü Isauro de Paz Duque adlı bir kişinin kaçırılması üzerine köylüler bir grup oluşturdu. Çete liderinin annesini alıkoyan köylüler, Duque’nin eşiyle çektikleri video  aracılığıyla Duque’nin serbest bırakılması karşılığında, anneyi vermeyi teklif etti. Ancak köylüler, ilk çekilen videodan sonuç alamadı. İkinci bir video hazırlayan köylüler, El Tequilero adlı çete liderinin annesini konuşturdu.

Anne oğlundan Duque’yi serbest bırakmasını istedi. İkinci videodan sonra Duque serbest bırakıldı. Köylüler, yerlinin serbest bırakılması üzerine El Tequilero’nun annesini polise teslim etti. Takasın tam olarak nasıl yapıldığı bilinmezken, Guerrero Eyalet Valisi Hector Astudillo hem Duque’nin hem de annenin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Meksika televizyonunda yayınlanan görüntülerde köylülerin Duque’nin etrafını sarıp “Birleşen halk asla yenilmez” diye bağırdıkları görüldü.

Meksika köylerinde bu tür olaylar oldukça sık yaşanıyor. Köylüler ise etraftaki çetelerden korunmak için silahlanmak zorunda kalıyor. Guerrero da Meksika’da suç oranı en yüksek eyaletlerden biri. Eyalette çeteler bölgedeki afyon ticaretini kontrol altına almak için sık sık çatışıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN