Merkel’in çantasında anlaşma Ankara’nın aklında FETÖ var

Merkel’in çantasında anlaşma Ankara’nın aklında FETÖ var

Türkiye’ye yarın gelecek olan Alman Şansölyesi Merkel’i oldukça yoğun bir gündem bekliyor. Merkel’in önceliği mülteci anlaşması olurken Ankara ise bu ülkeye iltica başvurusu yapan FETÖ’cü subayları masaya getirecek.

Almanya Başbakanı Angela Merkel yarın Ankara’ya kritik bir ziyaret gerçekleştirecek. İngiltere Başkanı Theresa May’in ardından Türkiye’ye gelen ikinci önemli Batılı lider olan Alman Şansölyesinin gündemi oldukça yoğun olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan Merkel’in çantasında AB ile ilişkilerden mülteci anlaşmasına, Suriye’deki son durumdan FETÖ’cü subayların iltica taleplerine kadar pek çok konu olacak.

2 Şubat’taki kritik ziyarette Merkel Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelecek.aha sonra Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında kabul edilecek. Merkel’in, muhalefet partilerin temsilcileri ile de temaslarda bulunacağı belirtiliyor.

Merkel’in Ankara ziyaretinin son yıllarda gerilimlere sahne olan Türkiye-Almanya ilişkileri açısından önem taşıyor. Ziyaretin ana gündemini ‘ikili ilişkiler’, ‘Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel sorunlar’, ‘mülteci krizi’, ‘terörle mücadelede ve güvenlik’ gibi konular oluşturuyor. Ancak Ankara’nın gündeminde ziyaret sırasında Merkel ile ele almayı planladığı farklı konular da bulunuyor.

Ankara’nın, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Almanya’da görevlendirilen bazı imamlara yönelik casusluk iddiaları, Türkiye’de aranan veya yargılanan bazı isimlerin Almanya’da bulunması ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası NATO üslerinde görev yapan 40 askerin iltica başvurusunda bulunduğu iddiaları da gündeme getirmesi bekleniyor. Almanya Başbakanı Merkel’in ziyaretinin hemen ardından Federal Meclis’ten, bir milletvekili heyeti de Ankara’ya gelerek TBMM’de temaslarda bulunacak. Alman parlamenterlerin Türkiye-Almanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ve AB Uyum Komisyonu üyeleriyle görüşmeler yapacağı da ifade ediliyor. -ANKARA

MGK’NIN GÜNDEMİ OHAL

2017 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. 2017 yılının ilk MGK’sında yurt içindeki terör örgütleri ile mücadele başta olmak üzere Suriye ve Irak’ta yürütülen operasyonlar ile gelişmeler masaya yatırıldı. FETÖ, PKK ve diğer örgütlerle mücadelede gelinen son nokta görüşüldü. Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ve Irak ile ilişkilerin de görüşüldüğü toplantıda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da bir sunum yaptı. Yeni yılın ilk MGK’sında masaya yatırılan başlıklardan bir diğeri ise Trump yönetimindeki Amerika ile ilişkiler oldu. Ayrıca yurt dışında bulunan FETÖ mensubu teröristlerin iadesi için yapılan çalışmalarda gelinen son durum da ele alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN