Meslek lisesi mezunlarına kısa dönem askerlik mi geliyor?

Meslek lisesi mezunlarına kısa dönem askerlik mi geliyor?

Meslek lisesi mezunlarına kısa dönem askerlik ne zaman başlayacak? sorusu TİAD başkanından gelen Meslek lisesi mezunlarına kısa dönem askerlik açıklamasından sonra araştırılmaya başlandı. İşte vatandaşlar tarafından merak edilen Meslek lisesi mezunlarına kısa dönem askerlik ile ilgili son haberler ve açıklamalar

Meslek lisesi mezunlarına kısa dönem askerlik ne zaman başlayacak?  sorusunun cevabı haberimizde. TİAD başkanından Meslek lisesi mezunlarına kısa dönem askerlik açıklaması yapınca vatandaşlar kısa dönem askerlik ile ilgili araştırma yapmaya açıklama haberlerini araştırmaya başladı. İşte Meslek lisesi mezunlarına kısa dönem askerlik ile ilgili son açıklamalar...

MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA KISA DÖNEMASKERLİK Mİ GELİYOR? 

Meslek lisesi mezunlarına kısa dönem askerlik geliyor haberlerinden sonra kısa dönem askerlik açıklması bekleyen vatandaşlar heyecanlı bir arayışa başladı. TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu, hükümetin meslek lisesi mezunu öğrenciler için başlattığı kısa dönem askerlik çalışmalarını sonuna kadar desteklediklerini söyledi. İşte lise mezunlarına kısa dönem askerlik ile ilgili son dakika haberleri...

18-12/16/meslek-lisesi-mezunlarina-kisa-donem-askerlik.jpg

TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu, hükümetin meslek lisesi mezunu öğrenciler için başlattığı kısa dönem askerlik çalışmalarını sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Aydoğdu “Meslek lisesi mezunlarının sanayide kalmalarını sağlamak için cazip bir ortam yaratılması gerekiliyordu. Bu konuda bizim de girişimlerimiz oldu. Bunların hükümetimiz nezdinde değer bulunması önemli bir durum. Çalışmanın sonuçlarını merakla bekliyoruz” dedi.

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Hakan Aydoğdu tarafından gündeme getirilen ‘meslek lisesi mezunlarına kısa dönem askerlik’ projesine, hükümet tarafından destek geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, askerlik süresi ile ilgili düzenleme kapsamında meslek lisesi mezunları için kısa dönem askerlik çalışmasının masada olduğunu belirtti. Büyükdede yaptığı açıklamada “Meslek liselerinde Milli Savunma Bakanlığı'mız ile bir çalışma içerisindeyiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakan Yardımcılığı olarak meslek lisesi mezunlarının askerliklerinin 2 yıl kadar ötelenmesi izinli sayılması gibi seçenekler şu anda konuşuluyor. Askerliğin ötelenmesi ve bu sürecin sonunda da belli bir daha kısa süreli askerlik yapılması konusunda teklifler verdik. Hatta bizim götürdüğümüz teklif daha başkaydı. Daha önce 3 yıl süreyle işletmelerin içerisinde sigortalı olarak çalışsınlar sonra kısa dönemli askerlik yapsınlar diye biz bir teklifte bulunmuştuk. Milli Savunma Bakanlığında bunun incelendiğini görüyoruz, yeni bir değerlendirmeye tabi tutulacağını zannediyorum" dedi.

18-12/16/meslek-lisesi-mezunlarina-kisa-donem-askerlik-ne-zaman-baslayacak-1544959861.jpg

MESLEK LİSESİ MEZUNLARI İŞ HAYATINDA KALICI OLMALI

Meslek lisesi mezunlarının, iş hayatında kalıcı olması gerektiğini vurgulayan Aydoğdu “Geçtiğimiz aylarda kamuoyuna duyurduğumuz ‘meslek lisesi mezunları için kısa dönem veya ücretli askerlik’ teklifimiz hükümetimiz tarafında karşılık buldu. Bu da bizi oldukça memnun etti. Çünkü meslek liselerinin durumu içler acısı. Okul kursanız da müfredat yeterli değil. Meslek liselerinde okuyanların yüzde 80’i sanayide çalışmak istemiyor. Yüzde 10’u askerlik nedeniyle üniversiteye gitmek istiyor. Tablo vahim! Sadece kalan yüzde 10 sanayide çalışıyor. Bu sorunu aşmak için meslek liseliye kısa dönem askerlik getirilmeliydi. Yapılacak olan bu çalışmanın doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi.

BAKAN YARDIMCISINDAN MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA KISA DÖNEM ASKERLİK AÇIKLAMASI

Meslek lisesi mezunları kısa dönem askerlik mi yapacak sorusunun yanıtı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede'nin açıklamalarının ardından sorgulanmaya başladı. Hasan Büyükdede, meslek lisesi mezunlarının kısa dönem askerlik yapabilmeleri için hazırladıkları düzenlemeyi, Milli Savunma Bakanlığı’na sunduklarını ve teklifin değerlendirildiğini söyledi. İşte detaylar.
Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi’nde “Milli Sanayi İçin Nitelikli İnsan Kaynağı” başlıklı oturumda konuşan Büyükdede, hem sanayide hem de savunma sanayisinde nitelikli ara eleman kaynağının önemine dikkat çekerek, meslek lisesi mezunlarına yönelik bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Meslek lisesi mezunlarının askerlik sorunuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’yla temasta olduklarını ifade eden Büyükdede, şunları söyledi:

"MESLEK LİSESİ İÇİN DÜZENLEME"


“Meslek lisesi mezunlarının askerliğinin ötelenmesi ve bu sürecin sonunda da daha kısa süreli askerlik yapabilmelerine yönelik bir düzenleme hazırladık. Milli Savunma Bakanlığı’na sunduk. Komutanlarımız inceliyor. Hatta bizim ilk götürdüğümüz teklif daha başkaydı. 3 yıl işletmelerde sigortalı çalışsınlar, sonrasında da kısa dönem yapsınlar diye teklifte bulunmuştuk. Şimdi tüm bunlar değerlendiriliyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN