Müttefik çelmesini unutmayacağız

Müttefik çelmesini unutmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK’nın ÖSO ile İdlib’de operasyona başladığını söyledi ve “Bir gece ansızın gelebiliriz dedik ve gittik. Temennim odur ki kısa sürede biter” dedi. AK Parti’deki değişimin de süreceğinin altını çizen Erdoğan “Görevini devredenlerle ilgili olumsuz ifadelere izin vermeyiz” uyarısı yaptı.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana Zirvesi kapsamında alınan karar gereği İdlib’in terör örgütlerinden temizlenmesi ve çatışmasızlık bölgelerinin oluşturulması için TSK’nın Suriye tarafına geçtiğini açıkladı. Erdoğan “Bir gece ansızın gelebiliriz dedik işti oradayız” dedi. Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde İdlib harekatı, ABD ile vize krizi, IKBY referandumu ve CHP vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle oldu:

BİR GECE ANSIZIN DEDİK: Kuzey Suriye’de bir terör devleti oluşturmaya çalışanların niyetini çok iyi biliyoruz. Bir Astana sürecini başlattık. İşte ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dedik ve bildiğiniz gibi Silahlı Kuvvetlerimiz, Özgür Suriye Ordusu ile İdlib’le ilgili şu anda operasyonunu başlattı. Kimse bize ‘Niye bunu böyle yapıyorsunuz’ diyemez.

KILIÇDAROĞULLARININ ADEDİ ÇOK: Bu ülkede değil ülkenin dışında da Kılıçdaroğullarının adeti çok fazla. Bir taraftan TSK’nın sınırötesine çıkmasına evet diyeceksin, aynı konuşmada “İdlib’de ölenlerin sorumlusu Erdoğan’dır” diyeceksin. Sen ne cahil bir adamsın. Yanındaki adamların her biri bir alem. Çanakkale’de şehitliklerin olduğu bölgede içmeyin bir gece de sabredin. İdlib’deki her şehidin hesabını benim vereceğimi söyleyecek kadar gafil, cahil olan bu insanlarla konuşacak bir şeyimiz yok. Genel başkanlarından milletvekillerine kadar ana muhalefetin tüm kadroları yabancı devletten terör örgütlerine herkesin yanındadır. Başımıza adeta FETO’nun şakirti, PKK’nın yoldaşı, AB’nin beşinci kolu kesildiler.

KISA SÜREDE BİTER: Afrin’de PYD ve YPG var. Bu mücadelenin altında o da var. Rejim’den bir şey bekleyemeyiz. Böyle bir dertleri yok. Şu anda bu strateji uygun bir şekilde devam ediyor. Temennim odur ki kısa sürede biter.

TASFİYE DEĞİL GÖREV DEĞİŞİMİ: Belediyelerde birtakım düzenlemeler yapmaya başladık. Makam ve mevki değişimi gerekebilir. Bundan dolayı kimse üzülmemeli. Kritik gördüğümüz bölgelerde yeni döneme daha ciddi hazırlık yapabilmek için mevcut isimlerin çekilmesi kararını adım adım hayata geçiriyoruz. Hiç kimsenin görevini devreden arkadaşlarımızla ilgili en küçük bir olumsuz söz söylemesine incitici tutum içerisine girmesine izin veremeyiz. Öyle bir şey olamaz.

ABD DÜNYAYA YALAN SÖYLÜYOR: Ey Amerika kimi beslediğinin farkında değilsin. 400 dönüm arazide bir kişiyi besliyorsun. Gönderdiğin bir büyükelçi var ki adeta Amerika’yı yönetiyor. Bize belge verilmedi diyor. 4’ünden evvelsi güne kadar tutuklu ile görüşme talebinde bulunmadı. Dünyaya da yalan söylüyorlar.  

KORUMALARIN SİLAHLARI DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bundan sonra kullanılmayacak” dediği ABD malı Sig Saur silahları kullanan Cumhurbaşkanlığı korumalarının silahları değişti. Korumaların MKE üretimi olan MPT marka silahlar kullandığı görüldü.

İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE NİKAH YETKİSİ MECLİS’TEN GEÇECEK

Müftülere resmi nikah yetkisi getiren düzenleme hakkında konuşan Erdoğan, CHP’ye yüklendi: Ana muhalefetin çapsızlığının en çarpıcı örneği müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesine yönelik düzenlemedir. İnancımız gereği resmi nikah kıyıldığı zaman bir nikah da hoca efendiye giderek kıydırılıyor. Kılıçdaroğlu ne yaptı bilemem. Batıda kilise yapıyor. Orada olunca laikliğe aykırı olmuyor da bizde neden olsun? İsteseniz de istemeseniz de Meclis’ten geçecek. Nikah üzerinden içlerindeki husumeti ortaya döküyorlar.

‘SAYGISIZLIK YAPTI HESABINI VERECEK’

“Çanakkale’nin Belediye Başkanı AK Partili bayan bir meclis üyesine ciddi bir terbiyesizlik yaptı. ‘Sesini kes’, ‘çık’, ‘konuşma’, sen bunu nasıl dersin. Sen bunu mu yaptın, 18 Mart geliyor. Bak şimdiden ben de talimatı verdim, bu Belediye Başkanını 18 Mart’ta, Çanakkale törenlerinde konuşturtmayacaksınız. Seçilmişe saygısızlık yaptı. Bunun hesabını verecek. Öyle havaalanına gelip bizi karşılamak... Gelme, karşılama bizi. Öyle saygısızlık yaparsan biz de sizi kovulması gereken yerden kovarız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN