NATO'dan Türkiye ve ABD'ye mesaj: En kısa zamanda çözün

NATO'dan Türkiye ve ABD'ye mesaj: En kısa zamanda çözün

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifak üyesi iki ülkeye vize krizine çözüm bulmaları çağrısı yaptı. Stoltenberg, Türkiye'yi, "Terörizm ile savaşta kilit role sahip bir üye" olarak tanımladı.

Fransız Haber Ajansı'na (AFP) konuşan Stoltenberg "Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye'ye, birlikte oturup çözüm bulmaları çağrısı yapıyorum çünkü yakın ilişki içinde birlikte çalışabiliyor olmamız ittifak için önemli. Özellikle de bu bölgede, çünkü Türkiye terörizmle savaşımızda kilit bir öneme sahip" diye konuştu.

Son olarak ABD Türkiye'deki konsolosluklarının göçmen olmayan vize işlemlerini askıya aldığını bildirmiş, Türkiye de bu karara aynı şekilde karşılık vermişti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği 8 Ekim tarihinde kararını Twitter'dan "Son zamanlarda yaşanan olaylar ABD hükümetini Türkiye'nin ABD misyonunun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin verdiği güvenlik taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır" açıklamasıyla duyurmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN