Nijerya'da kaçırılan İngiliz öldürüldü

Nijerya'da kaçırılan İngiliz öldürüldü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeyinde bulunan petrol bölgesindeki Nijer Deltası'da rehin alınan İngiliz vatandaşı Lan Squire öldürüldü.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı ve Nijerya güvenlik yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgeye düzenlenen kurtarma operasyonunda Squire öldürüldü, rehin tutulan 3 kişi kurtarıldı.

Nijerya güvenlik kaynakları, Karowie Militanların tarafında rehin alınan ve kurtarılan İngiliz vatandaşlarının ismini Alanna Carson, David Donovan ve Shirley Donovan olarak duyurdu.

Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "13 Ekim'de Nijerya'da kaçırılan ve biri trajik şekilde öldürülen 4 İngiliz vatandaşının ailelerinin yanındayız. Personelimizle ailelere destek olmak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerine yer verildi.

ABUJA / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN