İstifaya son çağrı

İstifaya son çağrı

Cumhurbaşkanı, metal yorgunluğu uyarısı sonrasıyla işaret ettiği AK Parti’li belediye başkanlarının istifasına ilişkin en sert uyarısını yaptı. Ankara, Bursa ve Balıkesir Belediye Başkanlarına seslenen Erdoğan “Görüşmeler gerçekleştirildi. İstifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum” dedi.

Resmi ziyaret için Ankara’ya gelen Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’ye karşı ortak mücadelenin önemini vurgulayarak, “Ülke olarak FETÖ ile mücadelemizi sadece kendimiz için değil, aynı zamanda dost ve kardeşlerimizin güvenliği için de yürütüyoruz. FETÖ’ye karşı iş birliği konusunda inşallah önümüzdeki dönemde sonuç alıcı adımlar atacağımıza inanıyorum” dedi.

GEREĞİ NEYSE YAPILIR

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlarının istifası sürecine ilişkin önemli açıklamarda bulundu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı: Şu an itibarıyla üç belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi üç belediye başkanımız daha var. Onların da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmeleri yaptılar ve şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içerisindeler. Aksi takdirde, yine söylüyorum, gereği ne ise yapılacaktır. Çünkü yetkili kurullarımız, bu konuyla ilgili kararını vermiştir. Şu anda bizim sürecimiz arkadaşlarımızla ilgili özellikle bir olumsuzluk sürecini tahrik etmek değil tam aksine teşkilatımızın bu noktada varmış olduğu bir karar sürecidir. Bu karar sürecini biz kendileriyle de değerlendirdik ve ona göre de burada böyle bir adımın atılmasının gereğini söyledik. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bu bir sıradan hareket de değildir. Bu bir davadır. Dolayısıyla bu davanın içerisinde yer alan arkadaşlarımız bu sistemin nasıl çalıştığını aslında çok iyi bilirler. Çok iyi bildiklerine göre de onlar da bize kalmadan gereğini yaparlar, yapmaları lazım. Bunu kendilerine zaten tebliğ ettik.

17-10/20/ekran-alintisi.JPG

SEN ÖNCE ÇİFTLİKTEKİNİ VER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World Forum’un kapanış oturumunda yaptığı konuşmada ise, Amerika ile yaşanan vize krizi ve FETÖ elebaşı Fethullan Gülen’in iadesi konusunda çarpıcı mesajlar verdi: Kalkıp da yani adeta bizi emir kulu gibi görüp ‘İşte birisi var içeride, onu bize verin.’ Sen onu alacaksan önce sen kendindekini bize ver. Bizimki yargıdan geçmiş ve hakkında tutukluluk var. Seninki yargıdan geçmemiş, orada çiftlikte duruyor. Sen çiftliktekini ver bakalım. Ona göre biz ne kadar stratejik ortağız biz bunu görmüş olalım. Kalkıyor, hemen bir paragraf ‘Vizeleri kaldırdık.’ Bunu diyen kim? Ankara’da büyükelçi, kim bu büyükelçi? Koskoca ABD adına stratejik ortağıyla ilişkide hemen şöyle bir paragrafla ‘Vizeleri kaldırdık’ diyebiliyorsa o zaman ben bu stratejik ortaklığımı masaya yatırırım.

BU DÜNYADA YAŞANMAZ

BM sistemine yönelik eleştirilerini sürdüren ve ‘Dünya 5’ten büyüktür’ ifadesini tekrarlayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Dünyada bugün adalet yok. Haklı olanın güçlü olduğu değil, güçlü olanın haklı olduğu bir dünya. Böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum. 7’den 70’e masum, mağdur insanların üzerine varil bombalarının indirildiği bir dünyada yaşamak, bizim için zuldür. Böyle bir dünyada yaşayıp da ne yapacaksınız? Bunu gündeme getirdiğiniz zaman, güçlü olan ülkelerle bunu paylaştığınız zaman kimse kalkıp da ‘Doğru söylüyorsunuz burada bir şeyler yapmamız gerekir’ demiyorlar.

GÖKÇEK BEŞTEPE YEMEĞİNDE

Erdoğan, konuğu olan Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari onuruna öğle yemeği verdi. Külliye’de düzenlenen yemeğe, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli katıldı. Yemeğe, Erdoğan’ın istifasını istediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katılması dikkat çekti.

BALIKESİR'DEN AYRILIK SİNYALİ

İstifası istenen isimlerden biri olan AK Parti’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kentteki temel atma töreninde yaptığı konuşmada istifa sinyali verdi. Uğur “İrade-i külliye bütün iradelerin üzerindedir. Bu işin içinde vefa da var, veda da. Ben, Balıkesir için, ülkem için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. İstifa listesinde yer alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ise, Aliya İzzetbegoviç’in vefatının 14. yılı nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Bosna Hersek’e gittiği öğrenildi.

ŞABAN DİŞLİ GENEL BAŞKAN DANIŞMANLIĞINI BIRAKTI

AK Parti’de belediye başkanlarının istifası gündemdeyken sürpriz istifa geldi. AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, “Genel Başkan Danışmanlığı” görevinden istifa ettiğini açıkladı. Dişli, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Ağustos’ta “Genel Başkan Danışmanı” olarak atanması dolayısıyla büyük onur duyduğunu belirtti. Bu göreve getirilmesi dolayısıyla AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Dişli, açıklamasında şunları kaydetti: Ancak bu şerefli göreve atanmamın ardından gerek basın gerek sosyal medya gerekse parti içinden birçok arkadaşımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor. Partime ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman, hangi makam ve mevkide olursa hizmet etmeyi bir onur olarak kabul ediyorum. Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan’ı haksız yere, daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN