Panama Belgeleri'nde neden finansörlerin isimleri yok? Belgeler kamuflaj mı?

Panama Belgeleri'nde neden finansörlerin isimleri yok? Belgeler kamuflaj mı?

Britanya'nın eski Özbekistan büyükelçisi ve eski Dundee Üniversitesi Rektörü Craig Murray Panama belgeleriyle ilgili yorumunda "Neden yüzde 1'deki batılı milyarderlerle ilgili bilgiler açıklanmıyor?" sorusunu sordu. Belgeleri sızdıran 'Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nu destekleyenlerin isimlerini verdi.

Analizleri ile dikkat çeken, Britanya'nın eski Özbekistan büyükelçisi ve eski Dundee Üniversitesi Rektörü Craig Murray, gündeme bomba gibi düşen ''Panama Belgeleri''hakkında malumu ilan eden bir analiz yazısını kendi blog sitesinde kaleme aldı. Mossack Fonseca'dan sızdırılan belgeleri kamuoyu ile paylaşanların bir hususa dikkat ettiklerini ve dünya servetinin önemli bir bölümünü ellerinde tutan %1'lik kesimin offshore hesaplarının ortaya saçılmamasını manidar bulduğunu belirtti.

RUSYA'YA YÖNELİK OPERASYON MU?

Putin hakkında ortaya atılan iddiaların doğruluğuna kuşku duymadığını belirten eski Büyükelçi Murray, theGuardian'ın manşetine taşıdığı yegane hikayenin Vladimir Putin ile bir müzisyen ile kısıtlı kalmasını kuşkulu buldu.

16-04/04/981x999ximage-9jpegpagespeedicvm3szeldqn.jpg

Mossack Fonseca belgelerinden yola çıkarak Rusya'ya odaklanılmasından pis kokular yükseldiğini belirten Murray, asıl büyük balıkların bilinçli şekilde gözden kaçırıldığını ve Rusya'yı hedef tahtasına oturtmanın özel bir amacı olduğunun altını çiziyor.

GİZLİ KALACAK GÜVENCESİ

Kendilerine ''Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'' adını veren ekip ile TheGuardian'ın yayınladıkları belgelerin büyük ölçüde BM ile uyumsuz hareketler içerisinde olan Rusya, Suriye, Zimbabve ve Kuzey Kore gibi ülkelere odaklı olduğunu, ancak batılı milyarderlerin sanki offshore hesapları yokmuş gibi kirli çamaşırlarının ortaya dökülmemesini de manidar bulduğunu belirten Murray, theGuardian'ın güvence vererek ''çoğu sızdırılmış belge gizli kalacak'' yönündeki açıklamasına dikkat çekiyor.  

FİNANSÖRLER VE KAMUFLAJ

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nu destekleyerek finanse eden ABD'li grupların bir listesini de veren Murray, neden bu ekibin batılı zenginlere dokunmaktan kaçındığını anlamamıza yardımcı oluyor. Zira, ekibi finanse edenlerin arasında Ford Vakfı, Carnegie Sermaye Grubu, Rockefeller Aile Vakfı, W. K. Kellog Vakfı, Açık Toplum Vakıfı (Soros) isimlerinin öne çıktığını, bu isimlerin neden batılı milyarderlere dokunmadıklarını anlamak için yeterli olduğunu belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN