Papa ve Trump Charlie için birleşti

Papa ve Trump Charlie için birleşti

10 aylıkken başlattığı yaşam mücadelesinde mahkemelerin engeline takılan Charlie bebek için ABD ve Vatikan’dan destek geldi. Ruhani lider Papa aileye mücadelerinde arka çıkarken, ABD Başkanı Trump da tedavisi için yardım sözü verdi.

İngiltere’de yaşayan Charlie Gard adlı bebek mitekondrileri çalışmadığı için henüz 10 aylıkken büyük bir yaşam mücadelesine girdi. Charlie bebek çok nadir görülen bu hastalık sebebiyle konuşamıyor, duyamıyor, yemek yiyemiyor ve hatta makinelerden bağımsız nefes dahi alamıyor.

İngiltere’de mahkmelerin bebeğin fişini çekme yönündeki kararını AİHM’ye taşıyan aile ABD’de bir hastanede bebeklerinin tedavisi için umut arıyordu. Ailenin çaresizliğini paylaşabilmek için birçok yardım kampanyası başlatıldı ve yaklaşık 2 milyon dolar bağış toplandı. Sosyal medyada çığ gibi büyüyen kampanya ve eleştirilere bir ses de Hıristiyan dünyasının ruhani lideri Papa’dan geldi. Papa Francis Twitter’dan verdiği mesajında hastalıkla mücadele eden birinin yaşam hakkını savunmanın Allah tarafından insanlara verilmiş sevgi dolu bir görev olduğunu yazdı.

Vatikan sözcüsü de Papa’nın Charlie’nin ailesine yaşadığı sürece ona bakmaları konusunda çağrıda bulunduğunu açıkladı. Papa’nın ardından Başkan Donald Trump da Pazartesi sabah saatlerinde Twitter’dan yayınladığı bir mesaj ile Amerika’nın Charlie Gard’a yardım eli uzatabileceğini yazdı. Trump mesajında “Papa ve İngiltere’deki dostlarımız gibi biz de küçük Charlie Gard’a yardımcı olabilirsek bundan mutluluk duyarız” dedi. Trump’ın ve Amerika’nın Charlie Gard için nasıl bir yardım önerisi getirdiğine dair henüz bir ayrıntı yok ancak beklenti bu gelişmelerin ardından küçük bebeğin tedavi amacıyla Amerika’ya götürüleceği yönünde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN