Peşini bırakmayan kanseri 4 kez yendi

Peşini bırakmayan kanseri 4 kez yendi

Antalya’da 30 yaşındaki Mert Şişman, iki yıl içinde omurilik kanserini dört kez yenmeyi başardı. ‘Çivi çiviyi söker’ mantığıyla hastalığıyla mücadele eden Şişman’ın bu yoldaki en büyük motivasyon kaynağı ise zorlu spor dalı triatlon oldu.

“Kanser sizin kaderiniz değil. Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.” bu sözler iki yıldır omurilik kanseriyle savaşan 30 yaşındaki Mert Şişman’a ait. Antalya’da yaşayan ve ihracat işi yapan Şişman, 2014 yılında üçüncü evre omurilik kanseri olduğunu öğrendi. Umutsuzluğa kapılmadan kanseri yenmenin yollarını arayan Şişman, hem kemoterapiye hem de triatlon sporuna başladı. Tedavi süresince antrenmanlarını aksatmayan ve önemli yarışmalara katılan Şişman, 4 kez tekrarlayan hastalığının sonuncusunu geçen ekim ayında yendi. Triatlon sporu ile hayata bağladığını belirten Şişman zorlu süreci şu sözlerle anlattı: “Kanser olduğumu öğrendiğimde hayatım tepe taklak oldu. İlk tedavi sürecim çok zorlu geçti. ”

  Hayata olumsuz bakmaya başladığı dönemde sosyal medyada triatlon yarışlarını gördüğünü dile getiren Şişman “Bu spor beni bir şekilde içine çekti. Zorlu bir spor, 3 branşı birden içinde barındırıyor. Bir takıma girdim. Onlarında desteğiyle hayata çok daha olumlu bakan biri haline geldim. Tamamen değiştim” diye konuştu.

İNSANLARA UMUT OLMAK İSTİYORUM

Kendisinin geçtiği yollardan geçen veya geçmekte olan insanlara umut olmak istediğini belirten Mert Şişman “Bir uzvunuzu kaybetmiş olabilirsiniz. Hastalık, kanser veya başka bir şey sizi kötü etkilemiş olabilir. İzin vermezseniz hiç şey ruhunuza ve kalbinize sokulamaz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN