Peşmerge açıkladı, Demirtaş açığa düştü

Peşmerge açıkladı, Demirtaş açığa düştü

Peşmerge güçlerinin Şengal'de IŞİD'e yönelik başlattığı operasyona PKK'nın da destek verdiğini ileri süren HDP Eş Başkanı Demirtaş ve terör örgütü medyası açığa düştü. Peşmerge Başkanlığı operasyona PKK'nın katıldığı iddiasını ikinci kez yalanladı.

Peşmerge güçleri, DAİŞ'in işgali altındaki Sincar'da bu sabah başlatılan büyük operasyonda ilerleme kaydediyor. 7 bin 500 peşmergenin katıldığı dev operasyona fiilen destek verdiğini iddia eden PKK terör örgütü ve medyası kinci kez yalanlandı. Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, "Şengal operasyonuna sadece Peşmerge katılıyor. Kürdistan hükümetine bağlı olanların dışındaki hiçbir güç buna dahil olamaz" dedi. 

7 bin 500 peşmerge ile operasyon

Bu sabah saatlerinde 7 bin 500 peşmerge Mesud Barzani'nin emriyle Sincar'ı DAİŞ'ten kurtarmak için operasyon başlattı. DAİŞ'i, Sincar ilçe merkezinden temizlemek amacıyla düzenlenen operasyonda, koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da hava saldırısıyla Peşmerge güçlerine destek veriyor. Operasyon kapsamında DAİŞ militanlarının bulunduğu ilçe merkezi havadan ve karadan bombalanıyor. Sincar'ın yanı sıra Telafer'in de hava saldırısıyla bombalandığı ifade edildi.

Demirtaş operasyona PKK'nın da katıldığını Twitter hesabından böyle duyurmuştu:

15-11/13/gtnhs_1447343910_315.jpg

PKK ve medyası: Biz de varız

Operasyon haberinin ardından PKK ve medyası "Biz de katıldık" propagandasına başladı. 7 bin 500 peşmergenin katıldığı Sincar operasyonu için örgüt üyelerine çağrı yapan PKK yöneticileri, beklediği karşılığı alamayınca kendisine yakın medya organlarından ve sosyal medyadan gerçek dışı haberler paylaşmaya başladı.

Peşmergelerin operasyondaki başarısını PKK'lı teröristlere bağlayan sosyal medya kullanıcıları tepkiyle karşılaştı.

PKK'nın yayın organı olarak bilinen ANF'de yer alan habere göre, operasyonu HPG ve YPJ başlattı ve Kızılkent hattı üzerinden bulunan yolu denetime altına aldı. "Gerilla"ların Sincar şehir merkezinin batı ve doğu tarafını kuşatmaya aldığını iddia eden ANF, sosyal medya kullanıcıları tarafından ti'ye alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN