PÖH başvuru şartları! Polis Özel Harekat alımı askerlik şartı kaldırıldı

PÖH başvuru şartları! Polis Özel Harekat alımı askerlik şartı kaldırıldı

10 bin PÖH alımı için başvurular başladı. Polis Özel Harekat alımlarında askerlik şartı kaldırıldı. Son yayımlanan KHK ile artık askerlik şartı aranmayacak. PÖH başvuru şartları neler ve kimler başvurabilir haberimizden öğrenebilirsiniz.

Başvuru yapmak için bekleyen binlerce kişiye müjdeli haber geldi. Lise mezunu Polis Özel Harekat alımlarında askerlik şartı kaldırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile başvuru yapmak için artık askerlik yapma şartı kaldırıldı. 10 bin PÖH alımı başvuruları 2 Ksım'da başladı. Başvuru yapmak için istenen belgeler ve şartlar haberimizde.

ASKERLİK MÜJDESİ

Yeni çıkarılan bir kanun hükmünde kararname ile en az lise mezunu olmak üzere polis özel harekat olmak isteyen adaylarda askerlik şartı aranmayacaktır. 29.10.2016 günü çıkartılan kanun hükmünde kararnamede yer alan askerlik şartının kaldırılması ile ilgili detaylar ise şöyle:

MADDE 28-

3201 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, yirmisekiz yaşından gün almamış olmak kaydıyla, en az lise veya dengi okul mezunları, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir. Bu fıkra kapsamında alınacak olanların eğitim süresi ve eğitim şekline ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Bakanlık tarafından belirlenir.”

PÖH BAŞVURULARI BAŞLADI

Özel harekat polisi yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne, askerliğini yapmış ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10 bin erkek öğrenci adayı alınacak. Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacağı belirtilen duyuruda, online müracatların 2 Kasım'da başlayacağı, adaylardan istenecek belgeler ile aranan şartların başvuru tarihinden önce aynı siteden açıklanacağı bildirildi.

ALIM ŞARTLARI

Polis özel harekat alımları şartları ise şöyle: 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KHK'ya göre, özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, En az lise veya dengi okul mezunu, Askerlik hizmetini tamamlamış, KPSS şartı yok, 28 yaşından gün almamış, Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek.

BEKLENEN OLMADI

İlk yapılan açıklamalarda 10 bin alımdan 9 bini erkek bin kişi ise bayanlardan olacağı yönündeydi. Ancak yapılan son açıklamaya göre bayan alımı olmayacağı alımların tamamen erkeklerden olacağı yönünde yapılacağı duyuruldu. Kurumdan yapılan açıklamaya görede bayan alımı olmayacak ve alımlar tamamen erkeklerden yapılacağı bildirildi.

POLİS ÖZEL HAREKAT BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Adayların en çok merak ettiği konulardan biride Polis Akademisi tarafından yayınlanacak olan başvuru formu oldu. Başvurular 2 Kasım'da başlayacak ve adaylar başvurularını Çarşamba gününden itibaren kurumun internet sitesi üzerinden online olarak yapacaklar.

POLİS AKEDEMİSİ İSTENİLEN BELGELER

İnternetten ön başvuru yapan ve şahsen başvuru ve sınav için çağrılan adayların getirmesi gereken belgeler;

a) T.C. kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı,

b) T.C. kimlik numarası yazılı beyanı. (sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday 11 haneli T.C. kimlik numarasını ve bu kimlik numarasının kendisine ait olduğunu el yazısı ile ilgili satıra yazacaktır.)

16-11/02/ozel-harekat.jpg

c) Sınav başvuru dilekçesi, tam ve eksiksiz olarak doldurulacaktır.(sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, sınav başvuru dilekçesi https://www.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.)

ç) Aday sağlık bilgilendirme formu, tam ve eksiksiz olarak doldurulacaktır.(sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, aday sağlık bilgilendirme formu https://www.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.)

d) Adayların fiziki yeterlilik sınavı parkuruna katılmasına engel sağlık probleminin bulunmadığına dair beyanı. (sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, söz konusu evrak https://www.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.)

e) Lise, ön lisans, lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi. (Yabancı Ülkeden alınan lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

f) Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf.

g) Kendisi ve evli ise eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanları. (sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısı ile kendisinin ve evli ise eşinin sabıka kaydı durumunu yazacaktır.)

ğ) Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi. (Yaş düzeltmesi yaptırdığına dair onaylı belge başvuru sırasında aday tarafından teslim edilecektir.)

h) Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş veya Çocuklarından, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneği.

ı) Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu.

i) Sınav Giriş Belgesi.

POLİS MAAAŞLARI NE KADAR?

Polis maaşları hesaplanırken özel harekat polisi, çevik kuvvet polisi ya da doğuda görev yapan polis şeklinde maaşlar hesaplanmaz. Özel harekatçı bir polisin maaşı ile normal polisin maaşı aynıdır. Ya da çevik kuvvet polisi ile trafik polisinin maaşı aynıdır. Ancak aldıkları görev tazminatları farklıdır. Batıda görev yapan polis görev tazminatı olarak 100 TL alırken, doğuda görev yapan polis 400-500 TL kadar bir görev tazminatı alır. Ya da doğuda görev yapan bir özel harekat polisi ortalama 1000 TL görev tazminatı alır.

Özel Harekat Polisi Maaşı: 4500-5000 TL

16-11/02/polis-akademisi.jpg

POLİS ÖZEL HAREKAT HER KOŞULA HAZIR

Sınavı ve mülakatı geçen öğrenciler, birimlere ayrılacak ve uzmanlık eğitiminden geçirilecek. Bu çerçevede öğrencilere keskin nişancı, pusuya karşı koyma, keşif, istihbarat, nokta operasyonu, rehine kurtarma operasyonu, koruma, köpek timi, bomba ve su eğitimleri verilecek. Eğitimler tamamlandığında her bir Özel Harekat polisi, 10 kilo sırt çantası ile 2 bin 500 metreyi 15 dakikanın altında kat edebilecek, tabanca ve piyade tüfeği atışlarında yüzde 50 başarı sağlayacak düzeye gelecek.

Özel Harekat eğitimi tamamlandığında polislerin fizikleri ve kondisyonu, her tür operasyonu gerçekleştirebilecek düzeye yükselecek. Polisler, ileri atış tekniklerini bilecek ve keskin nişancılık yapabilecek. Her tür patlayıcı düzeneğini ve patlayıcı maddeyi tanıyacak olan bu polisler, patlayıcıları nasıl etkisiz hale getireceğini öğrenecek. Polisler, yaralılara ilk yardım konusunda da bilgilendirilecek. Polisler yüksek riskli ve kritik operasyonlarda görev almak üzere yetiştirilmeleri sonrası, tüm Özel Harekat şubelerine dağıtılacak. Buralarda, terör örgütlerinin eylem yapma ve harekat kabiliyetinin en aza indirilmesi amacıyla görev yapacaklar.

10 bin PÖH alımı için başvurular başladı. Polis Özel Harekat alımlarında askerlik şartı kaldırıl.yacakdı. Son yayımlanan KHK ile artık askerlik şartı aranmayacak. PÖH başvuru şarları neler ve kimler başvurabilir haberimizden öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN