Polis Akademisi internet girişi için tıkla! PÖH başvuru formu doldur | https://www.pa.edu.tr

Polis Akademisi internet girişi için tıkla! PÖH başvuru formu doldur | https://www.pa.edu.tr

Polis Akademisi'nin alacağı 10 bin özel harekat polisi için başvurular 2 Kasım'da başladı. Akademinin pa.edu.tr adresine giriş ve PÖH başvuru formu ekranına haberimizen ulaşabilirsiniz. Peki özel harekatçı olmak için şartlar neler? Başvuru nasıl yapılır? Kimler başvurabilir? Tüm detayları bulabilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün daha önce ertelenen 10 bin özel harekat polisi alımıyla ilgili başvuru tarihini 2 Kasım olarak açıklaması adaylar iyi haber oldu. Ancak başvuru formunu biran önce doldurmak isteyen PÖH adayları Polis Akademisi'nin sitesine yüklenince 17 Ekim'de ertelemeye neden olan teknik aksaklık yaşattılar Akademinin pa.edu.tr adresi tıkandı.

Şu saat itibariyle siteye giriş yapılamıyor. Adaylar 2 Kasım'da başlayacak başvuru için form dolduramıyor. 

Aşağıdaki adrese tıklayarak Polis Akademisinin sitesine girebilirsiniz. Sitede formu doldurarak PÖH başvurusu yapabilirsiniz. 

PÖH BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Peki PÖH olma şartları neler? Kimler Başvurabilir? Maaşlerı ne kadar? İşte diğer detaylar...

PÖH OLMA ŞARTLARI

Polis özel harekat alımları şartları ise şöyle: 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KHK'ya göre, özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere,

En az lise veya dengi okul mezunu
Askerlik hizmetini tamamlamış
KPSS şartı yok
28 yaşından gün almamış
Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek.

NASIL OLUNUR?

Öncelikle polis olabilmek için Polis Meslek Yüksekokulu yani PMYO'na katılmanız gerekmektedir. Lise ve dengi bir okuldan mezun olan bunun yanında gerekli başvuru şartlarını sağlayan kimseler alım olduğu sürece PMYO okuyabilmektedir. Daha sonra ise aynı tıpta olduğu gibi polislik mesleğinde de branş seçebilir ve o alana yönelebilirsiniz.

Özel harekat polisi olmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. PMYO öğrencisi iken seçiminizi özel harekat polisi olmak istiyorum şeklinde yapabilir ya da kadrodayken ve başka bir birimde görev yapmakta iken gerekli şartları sağlamanız durumunda müracaatınızı polis özel harekat olmak istiyorum şeklinde belirtmeniz durumlarında özel harekatçı olabilirsiniz. 

Özel Harekat, terorizm ve kaçakçılık gibi yasadışı olayların yerleşkelerine yapılan ani baskın görevlerinde yer alır. Olağanüstü durumlara hazırlıklıdırlar. Üstün eğitim ve tehçizata sahiptirler. Bu üstün hizmete göre eğitilen polisler belli eğitimlerin ardından atamaları yapılır ve göreve başlarlar. 

Diğer ayrıntılara aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz:

#http://www.karar.com/ekonomi/polis-ozel-harekat-alimi-basvurularinda-flas-degisiklik#

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN