Polis alımlarında KPSS şartı 50 puan mı olacak?

Polis alımlarında KPSS şartı 50 puan mı olacak?

Polis alımlarından KPSS şartı 50 puan olacak iddiası adayları heyecanlandırdı. Polis alımlarında KPSS şartı puanın düşmesini isteyen polis adayları sosyal medyadan İçişleri Bakanlığı'nı mesaj yağmuruna tuttu. Peki Polis alımlarında KPSS şartı kalkıyor mu, 50 puan mı olacak?

 

Polis alımlarında KPSS şartı 50 puan, Özel Harekat alımında KPSS şartının olmamasını isteyen adaylar sosyal medyadan seferberlik başlattı. İçişleri Bakanlığı hesabını ve Süleyman Soylu'yu mesaj yağmuruna tutan polis adayları seslerini duyurmaya çalıştı.KPSS'ye giren sayısının azalması ve 70 puan ile 60 puan şartını geçebilen aday sayısının düşük olması sebebi ile bu değişikliğe ihtiyaç olduğunu belirttiler.

TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. Bu amaçla internet erişim şifresi edinmemiş kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezinden (444 67 96) erişim şifresi edinmeleri gerekmektedir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.


POLİS KİMLİK KARTLARI DEĞİŞİYOR!

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personel ile emekli teşkilat mensuplarının kimlik kartları değişecek. Kimliklerin ön yüzünde personelin fotoğrafının yanında adı, soyadı, rütbesi ve sicili, arka kısmında ise kullandığı tabancanın markası, modeli, çapı ve seri numarası yer alacak. Ayrıca yeni kimlik kartları silah taşıma ruhsatı yerine geçecek.
Resmi Gazete'de yayımlanan "Emniyet Teşkilatı Personeli Kimlik Kartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile teşkilat bünyesinde görev yapan emniyet müdürü, polis, bekçi ve diğer personelin kimlikleri yenilecek.

Buna göre, sınıf üstü ve diğer derecelerdeki emniyet müdürleri, çeşitli rütbelerdeki polisler, bekçiler ve diğer hizmet sınıflarındaki personel ile emeklileri için 4 ayrı tasarıma sahip kimlik kartları hazırlandı.

Emniyet müdürleri ile polislere verilecek kimliklerin ön yüzünde büyük harflerle "T.C. İçişleri Bakanlığı Polis" ifadesi bulunurken alt kısmında ise Türkçe ve İngilizce olarak "Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Kimlik Kartı" ibaresi ile personelin fotoğrafının yanında adı, soyadı, rütbesi ve sicil bilgileri yer alacak.

TABANCANIN MARKASI, MODELİ, ÇAPI...

Kimliklerin arka kısmında kimlik kartı seri no, T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, doğum yeri, doğum tarihi, kan grubu ve kullandığı tabancanın markası, modeli, çapı ve seri numarası bulunacak.

Çarşı ve mahalle bekçilerine verilecek kimliklerin ön yüzünde ise büyük harflerle "T.C. İçişleri Bakanlığı Bekçi", diğer hizmet sınıflarındaki personele verilecek kartlarda ise "T.C. İçişleri Bakanlığı Personel" ifadeleri olacak.

Kartların ön sağ kısmında 8 köşeli polis rozeti, sol kısmında ise Türk bayrağını simgeleyen ay yıldız ile isim ve rütbe bilgilerinin bulunduğu alanda ise Türk Polis Teşkilatının arması yer alacak.

Kimlik kartlarının arka sağ kısmında ise polis armasındaki çift başlı kartal logosu ile 8 köşeli polis rozeti kullanılacak.

Emniyet hizmetleri sınıfı personelinden idari polis olmalarına karar verilenlerin kimlik kartlarının rütbe hanesine rütbesi ile "İdari" ibaresi yazılacak. Bu personele hangi sınıf ve unvanda olursa olsun çalıştıkları müddetçe ayrıca emekli kimlik kartı düzenlenmeyecek.

Vazife malulü olarak emekli olan personelin kimlik kartına ise rütbesi ile "Vazife Malulü" ibaresi yazılacak. Vazife malulü olarak emekliye ayrıldıktan sonra çalışmaya devam eden personelden istifa edenlere son rütbe ve unvanları gözetilerek emekli kimlik kartı düzenlenecek. Vazife malulü olduktan sonra hizmet sınıfı değişerek Emniyet Teşkilatında çalışmaya devam edenlerden istifa edenlere ise emniyet hizmetleri sınıfındaki en son rütbesi esas alınarak emekli kimlik kartı verilecek.

Yeni emekliye ayrılan veya daha önceden emekliye ayrılmış personelden kimlik kartını değiştirme talebinde bulunanlara, yeni emekli kimlik kartı verilirken, üzerinde bulunan eski kimlik kartını çeşitli gerekçelerle vermemesi veya kaybettiğini beyan ettiği halde bu kimlik kartının üzerinde olduğunun tespit edilmesi halinde emekli kimlik kartı verilmeyecek.

 

Yönetmelikte yapılan bir başka değişiklikle "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeline Görevlerinde Kullanılmak Üzere Bedeli Mukabili Zati Demirbaş Tabanca Satışına Dair Yönetmelik" çerçevesinde verilen tabancanın markası, modeli, çapı ve seri numarası personelin kimlik kartına işlenecek. Ayrıca bu kimlik kartı silah taşıma ruhsatı yerine geçecek.

Meslekten veya memuriyetten çıkarma cezalarını gerektiren bir suçtan veya Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olma suçlarından dolayı hakkında adli veya idari soruşturma veya kovuşturma açılan, tutuklu veya hükümlü bulunan veya da görevden uzaklaştırma kararı verilen personelin emekli olması durumunda emekli kimlik kartı verilmeyecek.

Ancak, bu personele idari yönden meslekten veya memuriyetten çıkarma cezası verilmemesi, adli yönden ise memurluğa engel olmayacak bir ceza alması veya beraat etmesi halinde emekli kimlik kartı verilecek.

Hizmet süresini doldurmak suretiyle istifa ederek emekliliği hak ediş yaşını bekleyen personelin kimlik kartı görev yaptığı birim tarafından teslim alınarak imha edilecek.

Ancak, bu personele emekli kimlik kartı, sigortalı olarak çalıştığına bakılmaksızın emeklilik yaşını doldurarak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığınca Genel Müdürlükten "emeklilik veya ikramiye oluru" alınmasının istenmesi üzerine ve Genel Müdürlükçe emeklilik işlemi yapıldıktan sonra verilecek.

Emniyet Teşkilatından müstafi sayılarak (memuriyetten çekilen) ayrılan personele, emeklilik için gerekli olan yaşını doldurduktan sonra SGK Başkanlığından açıktan isteğiyle emekli olsa dahi emekli personel kimlik kartı düzenlenmeyecek.

Bu arada daha önce düzenlenmiş ve dağıtılmış bulunan personel kimlik kartları, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl süreyle geçerli sayılacak.

Ayrıca hazırlanan personel kimlik kartlarının dağıtımı, personelden sorumlu birimlere posta (kargo) yoluyla yapılabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN