Rusya, ABD’nin dibinde izleme üssü kurdu

Rusya, ABD’nin dibinde izleme üssü kurdu

Rusya ile ABD arasındaki ‘Soğuk Savaş’ rüzgarı, Ortadoğu ve Avrupa’nın ardından G. Amerika’ya taşındı. Rusya, Nikaragua’da uydu izleme merkezi kurdu. ABD, üssün casusluk amacıyla kullanılmasından endişeli.

ABD ile Rusya arasında son dönemde artan gerginlik Soğuk Savaş’ı anımsatıyor. Ortadoğu’da Suriye ve Avrupa’da Ukraynda’da devam eden iç savaşlar nedeniyle yaşan gerilimin ardından, Rusya Güney Amerika ülkesi Nikaragua’da tekrardan bayrağını dalgalandırmaya başladı. 1980-1988 yılları arasında sosyalist hükümet tarafından yönetilen Nikaragua, Soğuk Savaş’ın cephelerinden biriydi.

Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, üs bölgesinde kırmızı ve mavi binalar, devasa antenler ve küre şeklindeki yapılar dikkat çekiyor. Gazeteye göre bu durum, Washington’da endişe yaratmış durumda. Zira merkezin, ABD’ye yönelik dinleme faaliyetlerinde kullanılmasından endişe ediliyor. Konuya ilişkin Wahsington Post’a konuşan üst düzey bir yetkili, üste yoğun faaliyetler bulunduğunu belirtti. Söz konusu merkezin ‘çift işlevli’ olabileceğini, uydu takibinin yanısıra istihbari dinleme amacıyla da kullabileceğini söyledi. Bir başka yetkili ise “Henüz alarm durumuna geçmediklerini, ancak uyanık olacaklarını” belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN