Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Trump yönetimi Astana'daki Suriye görüşmelerine katılabilir

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Trump yönetimi Astana'daki Suriye görüşmelerine katılabilir

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'de başkan seçilen Trump yönetimiyle ilk teması, Astana'daki Suriye görüşmelerinde yapabileceklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 2016 yılının değerlendirmelerini içeren geleneksel basın toplantısını düzenliyor. Toplantıda Suriye'deki iç savaş ve Rusya-ABD ilişkilerine geniş yer ayıran Lavrov, şunları söyledi:

"Trump'ın ekibi ile Suriye'de yapacağımız işbirliğinin, (ABD Başkanı Barack) Obama yönetimi ile yaptığımıza göre daha etkili olacağını umuyorum. Trump yönetiminden temsilcilerin Astana'da 23 Ocak'ta düzenlenmesi planlanan Suriye barış görüşmelerine davet edilmesini doğru buluyoruz ve (Astana'ya) geleceklerini umuyoruz. Rusya ve Trump yönetiminin ilk resmi teması Astana'daki görüşmelerde gerçekleşebilir."

HER MUHALİF GRUP ASTANA'YA KATILABİLİR

"Astana görüşmelerinin amacı, Suriye'deki ateşkes rejimini güçlendirmek ve muhalif saha komutanlarının siyasal sürece katılmasını sağlamak. Suriye'deki her silahlı grup ateşkes sürecine katılabilir."

"ABD ile ilişkilerimizin geleceğinin nasıl olacağı, Trump yönetiminin göreve gelmesi ardından anlaşılacak. Trump'ın, yönetimi döneminde terörle mücadeleyi önceliklerinden biri yapacağı yönündeki açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN