Rusya, hava sahası ve limanlarını Türkiye'ye yasaklıyor

Rusya, hava sahası ve limanlarını Türkiye'ye yasaklıyor

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukayev, Rusya'nın hava sahası ve limanlarının Türk uçak ve gemilerine yasaklanmasının gündemde olduğunu söyledi.

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukayev, Rusya'nın limanları ve hava sahalarına Türk uçak ve gemilerinin girişini kısıtlayabileceğini, hatta yasaklayabileceğini bildirdi.

Ulyukaev yaptığı açıklamalarda, "Devlet Başkanı'nın talimatı ve Rus hükümetinin kararnamesi temelinde ülkenin güvenliğine ve vatandaşların çıkarları, hakları ve özgürlüğünün korunmasına yönelik önlemler alınabilir. Bu önlemler gümrük vergilerinin değişmesi, Rus limanlarına Türk gemilerinin girişinin ve Rus hava sahasının kullanılmasının kısıtlanmasını veya yasaklanmasını, turizm sektörüne kısıtlamalar getirilmesini kapsayabilir " dedi.

Mali ve ticari operasyonlar da yasaklanabilir

Ulyukaev, mali operasyonları, ticari ve yatırım operasyonlarının yasaklanabileceğini belirtti. Ayrıca, teknik ve ekonomik destek ve işbirliği alandaki programların ve uluslararası ticari anlaşmaların durdurulabileceği de bildirildi.

Ulyukaev bu kısıtlamaların uluslararası bilim ve bilim teknik programlarına yayılabileceğinin altını çizdi.

MOSKOVA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN