"Rusya ve İran, Suriye'ye kara harekatı düzenleyecek"

"Rusya ve İran, Suriye'ye kara harekatı düzenleyecek"

Rusya'nın müttefikleriyle oluşturduğu "alternatif koalisyon"un, kara birlikleriyle Suriye'nin kuzeyine gireceği iddia edildi. Rusya'nın amacının, Esad rejimini tekrardan ülkenin kuzeyinde hakim kılmak olduğu ifade edildi.

Rusya'nın Suriye'de hava operasyonlarına başlamasının ardından, ülkenin kuzeyine kara birliklerini de sokacağı öne sürüldü. Reuters'in adı açıklanmayan Lübnanlı kaynaklara dayandırdığı habere göre, Rusya, İran, Hizbullah ve Suriye ordusundan oluşan ittifak, Rus Hava Kuvvetleri'nin desteğiyle savaşa başlayacak.

İttifakın, Esad'ın Mart ayında İdlib'in düşmesinden beri büyük kayıplar yaşadığı Kuzey Suriye'de savaşacağı ifade ediliyor. Rusya, dün gece hava operasyonlarında İdlib'i vurduğunu açıklamıştı.

Amaç, Esad hakimiyetini kuzeye doğru genişletmek

Esad rejimi, Suriye'nin kuzeyinde sadece Halep şehir merkezinin bir bölümünü elinde bulunduruyor. Rusya'nın, bu operasyonla Halep'i tekrar rejim kontrolündeki bölgelerle bağlantısını sağlamayı amaçladığı ifade ediliyor.

15-10/01/150928150922_syria_control_map_turkish_624.png

Rusya'dan "alternatif koalisyon"

Rusya, İran, Irak ve Suriye, geçtiğimiz hafta Bağdat'ta ortak bir istihbarat birimi kurmuştu. Suriye'ye ise hava gücüyle giren Rusya'nın, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona alternatif oluşturmak istediği belirtiliyor. Rusya ve İran, Suriye'de halihazırda çok sayıda askeri danışman bulunduruyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN