Şahan Gökbakar Recep İvedik 5'teki o sahneyi filmden sildi

Şahan Gökbakar Recep İvedik 5'teki o sahneyi filmden sildi

Recep İvedik 5 fragmanında yer alan boks sahnesindeki Azerbaycan ve Türk sporcuların diyaloğu özellikle Azeriler tarafından büyük tepki çekmişti. Şahan Gökbakar, tartışmalardan sonra konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak boks sahnesini filmden çıkardığını açıkladı.

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, 'Recep İvedik 5'te Azeri bir boksçu ile Recep İvedik'in boks maçına yer vermişti. İvedik, senaryo gereği Azeri boksçuyu yumrukla ringte havaya uçuruyordu. Sahne, sosyal medyada birçok kişi tarafından ve Giresun Üniversitesi'nin Azeri kökenli akademisyeni Prof. Dr. Aygün Attar eleştirilere maruz kalmıştı.

GARDAŞ ÜLKEMİZE YANLIŞ OLMAZ

Gökbakar, bu gelişmelere üzerine ilk olarak "bizde ‘gardaş’ ülkemize yanlış olmaz" açıklamasını yapmıştı. Gökbakar, son olarak yayınladığı bir video ile o bölümü filmden çıkardıklarını söyleyerek şu açıklamayı yaptı: "Azerbaycan Türkü kardeşimin hoşnutsuzluğu gönlümü yaralar. Seve seve sahneyi çıkartıyorum. Bu kardeşliğimin, dostluğumun mertçe kanıtı olsun. Art niyetli insanların da oyunu bozulsun."

BOKS SAHNESİNİN OLDUĞU FRAGMAN

ÇOK SAYIDA ŞİKAYET GELDİ

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da 'Recep İvedik 5' filmine tepki gösterdi. Ünüvar, fragmanı izleyen Azerbaycan'daki çok sayıdaki dostunun, kendisine ulaşarak rahatsızlıklarını ilettiğini söyledi. Türkiye ile Azerbaycan arasında; aynı dil, din, kültür, tarihi doku ve gönül coğrafyasından gelmenin verdiği bir dostluk ve kardeşlik olduğunu vurgulayan Ünüvar, "Bir film sahnesi ile bu dostluk bozulur mu? Bozulmaz ama niçin böyle bir film sahnesinde birbirimizi rahatsız edecek, kıracak bir diyalog, sahne olsun. Açıkcası oradaki diyaloglardan rahatsız oldum. Siz güldürmeyi amaçlıyor olabilirsiniz, belki buna gülen bir iki kişi de olabilir ama buna üzülen insan sayısı çok daha fazla olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN