Salih Müslim'e vergi dairesindeki patlama için yakalama kararı çıkarıldı

Salih Müslim'e vergi dairesindeki patlama için yakalama kararı çıkarıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, vergi dairesindeki bombalı saldırı nedeniyle terör örgütü PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim hakkında yakalama kararı çıkarttı. Prag'da bugün mahkemeye çıkacak olan Müslim'in duruşması, mahkemenin Türkiye'den gelen belgeleri incelemesi için yarına ertelendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Çukurambar'daki vergi dairesinde 1 Şubat'ta gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Başsavcılık, bu yakalama kararıyla birlikte 3 ayrı yakalama kararını Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alınan Salih Müslim için hazırlanan iade talepnamesinde yer alması için Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Başsavcılık, 17 Şubat 2016'da Merasim Sokak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait personel servislerinin geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen ve 13 Mart 2016'da Güvenpark ve Kızılay otobüs duraklarına yakın bir mesafede gerçekleştirilen terör saldırılarıyla ilgili olarak yürüttüğü soruşturma kapsamında terör örgütü üyesi Müslim hakkında yakalama kararı çıkartmıştı. 

BUGÜN MAHKEMEYE ÇIKACAK

Öte yandan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Prag'da gözaltına alınan Müslim'in iade talebini içeren dosyanın Çekya'ya iletildiğini ve Müslim'in bugün mahkemeye çıkarılacağını açıklamıştı.

DURUŞMASI ERTELENDİ

Öte yandan Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, Habertürk TV canlı yayınında Salih Müslim'in Prag'da gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Müslim'in bugün yapılacak olan duruşmasının ertelendiğini aktaran Bigalı şu sözleri kaydetti:

"Salih Müslim yetkili makamlarımızca bir süredir kırmızı bültenle aranan bir terör örgütü lideriydir. Hakkında Interpolümüz kırmızı bülten yayınlamıştı. Şüphelinin 24 Şubat'ta Prag'a geldiği tespit edildi. Bunun üzerine 24 Şubat'ta Çek polisi tarafından gözaltına alındı.

Bugün yargı önüne çıkarılması bekleniyordu ancak bugünkü duruşma evrakların mahkemece incelenebilmesi için yarına ertelendi. Mahkeme Salih Müslim'in tutuklanması veya serbest bırakılması kararını verecek. Umudumuz tutuklama kararı verilmesi. Biz bu kişinin geçici tutuklanması talebini ilgili makamlara ilettik. İlk adımımız 40 gün süreyle, geçici tutuklanması. Bu talebimizin gerçekleşmesini bekliyoruz. Bütün ülkelerde olduğu gibi Çekya'da da mahkemeler bağımsızdır. Ancak beklentimiz bu terörist liderin tutuklanması."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN