'8 yaşında evlendirildi' iddiasına valilikten açıklama

'8 yaşında evlendirildi' iddiasına valilikten açıklama

Gaziantep Valiliği, sosyal medyada dolaşıma giren ve Gaziantep'te Suriye uyruklu 8 yaşında 2 çocuğun evlendirildiği iddia edilen düğün görüntülerine ilişkin bir açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, söz konusu görüntülerin geçen yıl paylaşıldığı ve Türkiye ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı ifade edildi.

Gaziantep Valiliği'nden Çocuk Evliliği İddialarına Açıklama: Görüntülerin Gerçekleştiği Yer Türkiye Değil

Gaziantep Valiliği, sosyal medyada dolaşıma giren ve Gaziantep'te Suriye uyruklu 8 yaşındaki iki çocuğun evlendirildiği iddia edilen düğün görüntülerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu görüntülerin Türkiye ile ilgisi olmadığı ve geçen yıl yurt dışında gerçekleşen bir düğüne ait olduğu belirtildi.

'GÖRÜNTÜLERİN TÜRKİYE'YLE ALAKASI YOK'

Sosyal medyada büyük tepkiye yol açan ve çocuk evliliğini çağrıştıran görüntülerin doğruluğu hakkında kamuoyunda endişe ve kaygı yaratan spekülasyonlara karşı Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada incelenen görüntülerin geçen yıl yurt dışında gerçekleşen bir düğüne ait olduğu ve Türkiye ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığı vurgulandı.

Valilik açıklamasında, "Sosyal medyada bazı hesaplardan 8 yaşında iki çocuğun evlendirildiği düğün görüntüleri paylaşılmış, görüntülerin Gaziantep'te yapılan bir düğünde çekildiği iddia edilmiştir. Yapılan incelemede bahse konu görüntülerin yurt dışında daha önce yapılan bir düğünle ilgili 2023 yılında paylaşıldığı, görüntülerin başka ülke vatandaşlarına ait olduğu, ülkemizle herhangi bir bağlantısının olmadığı anlaşılmıştır" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN