Bahçesine açtırdığı sondaj kuyusundan çıkan karşısında şoke oldu: Hemen ekiplere haber verdi

Bahçesine açtırdığı sondaj kuyusundan çıkan karşısında şoke oldu: Hemen ekiplere haber verdi

Mersin'de bir çiftçinin kayısı bahçesini sulamak için açtırdığı sondaj kuyusundan yanıcı gaz çıktı. Herhangi bir olumsuzluğa karşı bölge koruma altına alınırken gazın türünün tespiti için yetkililere başvuru yapıldı. Jeoloji Mühendisi Tahir Koldemir, Mut ilçesinde yapılan sondajlarda zaman zaman bu tarz gazların çıktığını aktardı.

Mersin'in Mut ilçesindeki Kültür Mahallesinde ikamet eden N.K., kayısı bahçesinin sulanması amacıyla kullanılmak üzere bahçesinde sondaj çalışması yaptırdı. Çalışmalar sırasında gaz kokusu alan işçilerden biri yanıcı olup olmadığı tespit etmek için çakmağı ateşledi.

mersin-mut-sondaj-3.jpg

EKİPLERE HABER VERİLDİ

Gazın alev alması üzerine ihbarla olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler alevleri söndürerek herhangi bir olumsuzluğa karşı bölgeyi şerit çekerek koruma altına aldı.

mersin-mut-sondaj-2.jpg

Gazın türünün tespiti için Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ekiplerine haber verildi.

'ZAMAN ZAMAN BU TARZ GAZLAR ÇIKIYOR'

Jeoloji Mühendisi Tahir Koldemir, "Mut ilçesinde zaman zaman yapılan sondajlarda bu tarz gazlar çıkıyor." ifadesini kullandı.

mersin-mut-sondaj.jpg

Atılan sondajdan gaz çıkışı olduğunu belirten Koldemir, "Bu gazın ne gazı olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. Bizim başımıza gelenler bazen sondajlarda ufak tefek patlamalar oluyordu. Metan, bütan ya da propan gazlarından bir tanesi olabilir. Bunun da Türkiye Petrolleri tarafından gerekli merciler tarafından tespit edilmesi gerekmektedir." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN