Mersin sahillerinde zehirli denizanası istilası

Mersin sahillerinde zehirli denizanası istilası

Mersin'de geçtiğimiz haftalarda yoğun bir şekilde kıyıya vuran denizanaları, son günlerde yeniden artışa geçti. Erdemli, Silifke ve Anamur sahillerinde zehirli denizanalarına rağmen denize girenler dikkat çekti. Mersinliler ise bu durumun iklim değişikliğinden kaynaklandığını düşünüyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Mersin'de şubat ayının son haftasında yoğun olarak kendini belli eden Kızıldeniz göçmeni ’rhopilema nomadica’ olarak bilinen zehirli denizanaları, geçen süre içerisinde azalmıştı. Erdemli, Silifke ve Anamur sahillerinde son iki günde yeniden, ana gövdesi dışında uzantıları üzerinde yakıcı hücreleri olan denizanası yoğunluğu yaşanmaya başladı.

8855933.jpg

Önceden Kızkalesi ve Susanoğlu gibi turizm noktalarında kıyıya vuran denizanaları bu kez yerleşim yerlerinin yakınlarındaki sahillere kadar geldi. Özellikle Erdemli ilçesi merkez, Kocahasanlı ve Limonlu sahilleri yüzlerce denizanası ile doldu.

8855940.jpg

ZEHİRLİ DENİZANASINA RAĞMEN DENİZE GİRDİLER

Uzmanların zehirli bir tür olduğu yönündeki uyarılarına rağmen denize giren vatandaşlar ise dikkat çekti.

Son 3 yıldır yoğun olarak art ayında kıyıya vuran denizanalarını gören vatandaşlar ise iklim değişikliğinden kaynaklandığını düşünüyor.

8855939.jpg

Bölge sakinlerinden İsmet Ateş, "3 yıldır denizanaları sahile vuruyor. İklim değişikliği sebebiyle olduğunu düşünüyoruz. Dalgaların da etkisiyle sahilimize kadar geliyor. Uzmanlar dokunulmaması gerektiğini söylüyor" dedi.

8855936.jpg

'GÜNDE 60-70 TANE TOPLADIĞIMIZI BİLİRİZ'

Son yıllarda bu şekilde manzaralar gördüklerine değinen vatandaşlardan Zerrin Keçeci ise, "Önceden bu şekilde olmuyordu. Deniz suyu çekilince kıyıya çıkıyor. Günde bazen 60-70 tane topladığımızı biliriz. Aşırı koku oluyordu, kediler yiyordu. Kedilere bir şey olmasın diye topluyoruz, gömüyoruz bazen. Bu şekilde sürüyor" diye konuştu.

8855935.jpg

Öte yandan, Mersin’in yanı sıra, Antalya, Adana ve Hatay’da da görülen denizanası yoğunluğunun Mart ayının sonu itibarıyla bitmesinin beklendiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN