Sihirli bir değnek yok

Sihirli bir değnek yok

İlk hedeflerinin mali anlamda kulübü düzlüğe çıkarmak olduğunu dile getiren Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Elimizde sihirli değnek yok, zaman lazım” dedi. Cengiz, genel kurula kadar kulübü daha iyi bir noktaya getirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Birinci hedefimiz mali anlamda düzlüğe çıkmak. Kısa vade için ise elimizde sihirli değnek yok” dedi. Kulüp dergisine konuşan Cengiz futbolcularla ilk buluşmasını ise şöyle anlattı: “Galatasaray isen yenilgiyi asla kabul edemezsin. Yenilgiyi kabul edecek olanın bizimle işi yok. Ben bu nedenle beraberliğe prim verilmesine karşıyım. Geçmiş yönetim bu konuda bir noktaya geldi. En azından mağlubiyete prim verilmiyor. İnşallah bize de sadece galibiyete prim vermek nasip olur.”

Yellow Friday kampanyasında ilk kez kulüp tarihinde insanların bu kadar birleştiğine değinen Mustafa Cengiz, “Şu anda camianın en sorumlu noktasındayım ve görevim bu konuda birlik mesajını iletmekti. Ve bunu başardık, mesaj yerine ulaştı ki bu geri dönüş gerçekleşti. Bu oluşum zaten vardı, biz bir kıvılcım yaktık. O kıvılcım büyük bir meşaleye donüştü. Yellow Friday kampanyası sırasında inşaat işçisi arkadaşımızın mağazaya gelip, alışveriş yapması beni inanılmaz duygulandırdı. Bu birlikteliği parayla yapamazsınız. Gece yarısı mağazamızı ziyaret ettim. O sinerjiye hayran kaldım, duygulandım” diye konuştu.

Mustafa Cengiz sözlerini şöyle sürdürdü: “Birinci hedefimiz mali anlamda düzlüğe çıkmak. Kısa vade için elimizde sihirli değnek yok. Tabii ki elimizden gelenin fazlasını yapma çabasında olacağız. 3 ay içinde yani genel kurula kadar bir noktaya geleceğiz. Sportif olarak da futbolda tek düşünce şampiyonluk. Diğer branşlarda da toparlanma sürecini başlatmak ve yukarıyı hedeflemek. Dört ila altı ay bazında ötelenen ödemelerin yanında biriktirilmiş sorunlar var. Her gün 10 kilo kaldırabilirsiniz ama 120 gün boyunca birikmiş olan 1200 kiloyu bir anda kaldıramazsınız. Bu sorunları parçalayarak yok etmeye çalışıyoruz. İlk olarak bir sistem kuruyoruz. 3 ay yeter mi? Hatta üç sene yeter mi? 3 sene de önümüzü temizleyip, tırmanacağınız basamakların yolunu temizleyebilirsiniz. Galatasaray’da ana hedef borçsuz, artı veren bir bütçeye ulaşmak.”

GALATASARAY KUPADA KONYA’YI AĞIRLIYOR

Ligde haftayı puansız kapatan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında bu akşam Atiker Konyaspor’u konuk edecek. Deplasmandaki ilk maçta 2-2 berabere kaldığı rakibini TT Stadı’nda konuk edecek Aslan’a tüm galibiyetlerin yanı sıra 1-1’lik beraberlik de yetecek. 2-2’de uzatmalara geçilecek, daha yüksek gollü beraberlikler ise Konyaspor’u yarı finalist yapacak. Saat 20.30’da başlayacak karşılaşmayı a2 naklen yayınlayacak. Bu arada Cimbom’un eski oyuncularından Necati Ateş, Galatasaray Futbol Akademisi’nde görev aldı. Elmander ve Gökhan Zan’ın da önümüzdeki günlerde akademide görevlendirileceği öğrenildi.

* Kulüp dergisine konuşan Mustafa Cengiz, “Mayıs’ta söz verdiğimiz gibi seçime gidip, üç yıl için üyelerimizin karşısına çıkacağız” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN