Sinan Oğan: Bunların hepsi nafile, süreci geciktirir ama durdurmaz

Sinan Oğan: Bunların hepsi nafile, süreci geciktirir ama durdurmaz

MHP Genel başkan adaylarından Sinan Oğan mahkemenin kurultay sürecini durdurması için "Bizim de itiraz hakkımız vardır. Biz de itiraz hakkımızı kullanacağız" dedi.

MHP Genel başkan adaylarından Sinan Oğan mahkemenin kurultay sürecini durdurması için "Üç dört yerden karar çıkartmanın mantığı yoktur. Bizim de itiraz hakkımız vardır. Biz de itiraz hakkımızı kullanacağız, karar hukuksuzdur" dedi.

Sinan Oğan, kurultay sürecinin kesinlikle devam ettiğini iddia ederek şunları kaydetti:

DEĞERLENDİRECEĞİZ

"Ortada bir tarafta ülkücünün iradesi kalmış, diğer tarafta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ifadeleri kalıyor. 'Hangi mahkeme bize uygun’ düşüncesiyle mahkemelerden karar çıkarma gayretlerini görüyoruz. Çağrı heyeti son gelişmeleri değerlendirecektir. Biz genel başkan adayları da bunları değerlendireceğiz. Tarihlerin hiçbir önemi yoktur. Önemli olan istenilen imzanın iki katından fazla ülkücünün imza vermesidir.

Bu bir tüzük kurultayı talebidir. Tüzük kurultayı, yeterli miktarda ülkücünün imza vermesiyle genel merkezin kabul etmesi gereken bir taleptir. Bütün delegeler gönül rızasıyla imza vermiştir. 

SADECE TOSYA VE GEMEREK

Bir mahkemenin kararı, başka bir mahkeme tarafından iptal edilemez. MHP Genel Merkezi, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkesi’nin kararı ile ilgili birçok mahkemeye başvurmuş, başvuruların hepsinden red alırken, sadece Tosya ve Gemerek mahkemelerinden hukuken hiçbir geçerliliği olmayan bir karar çıkmıştır.

GECİKTİRİR AMA DURDURMAZ

Bu sebeple MHP’de başlayan olağanüstü kurultay süreci hiçbir şekilde sekteye uğramış değildir ve hukuken devam etmekte, çağrı heyeti ise kurultay için hazırlıklarını sürdürmektedir, Bunların hepsi nafile uğraşlardır. Süreci geciktirir ama durdurmaz." 

Sayın genel başkanımız gönlünü ferah tutsun kendisi paralel yapıya karşı ama ben kendisinden çok daha fazla karşıyım. Ne partimizin paralel yapının ele geçirmesine izin veririz ne de sarayın partimizi bir payanda olarak kullanmasına izin veririz. MHP’yi PKK’lıların gerisinde bırakmış bir yapı var. Buna itiraz etmeyelim mi. Ülkücüler buna itiraz ediyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN