Son dakika! Afrin'de sıcak gelişme; Türkiye destekli güçlere dahil oluyorlar

Son dakika! Afrin'de sıcak gelişme; Türkiye destekli güçlere dahil oluyorlar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün gece başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu sonrasında, ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri'nde kopuşlar yaşanmaya başlandı. Suriye'de yayın yapan Al-Masdar, Yüzde 80'nini YPG'lilerin oluşturduğu DSG'nin en büyük gruplarından Ceyş'ül Suvar'ın taraf değiştirerek Türkiye destekli güçlere dahil olduğunu yazdı.

Zeytin Dalı Operasyonu’nda ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri’ne bir darbe de kendi içinden geldi. Demokratik Suriye Güçleri bünyesindeki en kalabalık gruplardan Ceyş-ül Suvar’ın taraf değiştirdiği açıklandı.

Bölgeden yayın yapan Al-Masdar’da yer alan habere göre Ceyş-ül Suvar, Demokratik Suriye Güçleri’nden ayrılma kararı aldı. Haberde Ceyş-ül Suvar’ın DSG bünyesindeki en büyük Arap grup olarak bilindiği ve bu ayrılığın ABD destekli DSG’ye büyük bir darbe olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN