Son dakika! Dışişleri'nden Hakan Atilla davasıyla ilgili açıklama: Haksız ve talihsiz gelişme

Son dakika! Dışişleri'nden Hakan Atilla davasıyla ilgili açıklama: Haksız ve talihsiz gelişme

Son Dakika! Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'de görülen Hakan Atilla davasıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Hakan Atilla'nın suçlu bulunması haksız ve talihsiz bir gelişmedir" denildi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ da dava ile ilgili, "Karar, soruşturmadan önce verilmiş; soruşturma/yargılama süreci, verilmiş kararın ilanı için sadece zorunlu usulün tamamlanmasıdır" dedi.

ABD'deki Hakan Atilla davasıyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, "Daha önce örneğine rastlanmamış bir şekilde Türkiye’nin içişlerine müdahale edilmiştir. Hukuk ayıbına dönüşen kararın düzeltilmesi en büyük temennimizdir" vurgusu yapıldı.

'TÜRKİYE'NİN İÇİŞLERİNE MÜDAHİL EDİLMİŞTİR'

Dışişleri  Bakanlığı tarafından  ABD'deki davada Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın jüri tarafından 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulunması ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "ABD mahkemesi,  sahte ve siyasi istismara müsait sözde 'delillere' dayanarak gerçekleştirilen ve Türkiye'nin iç meselelerinin gerçek dışı kurgular temelinde tartışıldığı bir süreçte, daha önce örneğine rastlanmamış bir şekilde Türkiye'nin içişlerine müdahil edilmiştir" denildi. 

'HAKSIZ VE TALİKSİZ GELİŞME'

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "New York Güney Bölgesi Savcılığınca hazırlanan SR 15 Cr.867 (RMB) numaralı tadil edilmiş iddianame temelindeki davada Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın juri tarafından altı suçlamanın beşinden suçlu bulunmuş olması haksız ve talihsiz bir gelişmedir.

ABD mahkemesi,  sahte ve siyasi istismara müsait sözde 'delillere' dayanarak gerçekleştirilen ve Türkiye'nin iç meselelerinin gerçek dışı kurgular temelinde tartışıldığı bir süreçte,  daha önce örneğine rastlanmamış bir şekilde Türkiye'nin içişlerine müdahil edilmiştir. Bu arada ABD tarafından  maddi ve lojistik destek sağlanmak suretiyle bazı FETÖ mensuplarının  yargı sürecini etkileyecek gerçek dışı iddialarda bulunmalarına ve sahte deliller sunmalarına fırsat verilmesi mahkeme sürecinin ciddiyetini ve inanılırlığını yok etmiştir. Bu haliyle bir hukuk ayıbına dönüşen kararın düzeltilmesi en büyük temennimizdi.

BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Zarrab Davasının siyasi bir kumpas davası olduğunu belirterek, " Zarrab Davası’nda hukuk, mahkeme ve muhakeme,siyasi bir yarar için göstere göstere kullanılmıştır. Bu davada karar,soruşturmadan önce verilmiş; soruşturma/yargılama süreci, verilmiş kararın ilanı için sadece zorunlu usulün tamamlanmasıdır" dedi. 

SORUŞTURMADAN VERİLMİŞ KARAR

Twitter hesabından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dava için "siyasi kumpas" ifadesini kullandı. 

"Zarrab Davası’nda hukuk, mahkeme ve muhakeme, siyasi bir yarar için göstere göstere kullanılmıştır" diyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bu davada karar, soruşturmadan önce verilmiş; soruşturma/yargılama süreci, verilmiş kararın ilanı için sadece zorunlu usulün tamamlanmasıdır.

'ŞAŞIRTICI GELİŞME DEĞİL'


Bu nedenle ABD’de görülen Zarrab Davası’nda jürinin kararı, bizim için süpriz veya şaşırtıcı bir gelişme değildir.

Jürinin Mehmet Hakan Atilla’yı suçlu bulması ve bilahare mahkemenin vereceği karar, Türkiye açısından hukuki bir değer ifade etmez.

Zarrab Davası; Türkiye’de ve ABD’de FETÖ ve CIA/FBI/ABD yargısı işbirliğinin de somut ispatıdır.

Türkiye,FETÖ dahil hiç bir terör örgütüne boyun eğmediği gibi terör örgütlerinin yularını elinde tutan güçlere de boyun eğmemiştir.Bundan sonra da boyun eğmeyecektir.

Türkiye, tam egemen ve tam bağımsız bir ülkedir. Başka bir ülke, Türkiye’yi ve Türkiye’nin kurumlarını yargılayamaz. Bu karar,uluslararası hukuka da aykırıdır."

RECEP AKDAĞ'DAN TEPKİ

ABD’de yargılanan Halk Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, kendisine yöneltilen 6 suçlamanın 5'inde suçlu bulunması hakkında Ankara’dan ilk resmi tepki Dışişleri Bakanlığı’ndan gelirken, Recep Akdağ da şunları söyledi:

"Başından beri bu davanın haksız, hukuksuz, Türkiye’nin içişlerine karışan bir dava olduğunu ifade ediyoruz. Bu karar bir hukuk ciddiyetinin olmadığını ve inanılırlığının da kıymet ifade etmediğini gösteriyor. Sahte deliller ve Türkiye’nin içişlerine karışma çabası var. ABD kendi gücünü başka ülkelere dayatmanın ve bunu yargıyla da desteklemenin peşinde. Yanlış ve talihsiz bir karar. Eski Genel Müdür Hakan Atilla'nın temyiz hakı var ama ABD yargısının bir an önce bu karardan dönmesi lazım.

(Halk Bankası’na ceza) Nisan ayında görüşülecek ama davanın aslına odaklanmak lazım. Maalesef Türkiye’de, özellikle ana muhalefet partisi olmak üzere haklı bir davaymış gibi ortaya konuyor. Hepimiz ve milletin de görüşü, hukuksuz ve siyasi bir dava olduğu yönünde."

ANKARA/DHA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN