Son dakika! Rusya'dan İstanbul teklifi: İdlib için 4'lü zirve

Son dakika! Rusya'dan İstanbul teklifi: İdlib için 4'lü zirve

Rusya ve Suriye'nin İdlib'i vurma hazırlığına dünya tepki gösterirken Kremlin'den sürpriz bir çıkış geldi. Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, İstanbul'da Rusya-Türkiye-Fransa-Almanya ile liderler zirvesi önerdi.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Suriye meselesi ile ilgili İstanbul'da yapılacak Rusya-Türkiye-Fransa-Almanya liderler zirvesi üzerinde çalışmaya başlanabileceğini belirtti.

Uşakov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk tarafının daha önce İstanbul’da yapılmasını önerdiği muhtemel zirvenin liderler tarafından tartışıldığını anımsattı.

Rusya'nın Türkiye'nin bu önerisine olumlu yaklaştığını ifade eden Uşakov, önce diğer liderlerin bu zirve ile kesin bir anlaşmaya varamadığını dile getirdi. Uşakov, "Şimdi bu ülkeler dörtlü zirvenin yapılmasıyla ilgileniyorlar. Bu hususta çalışmak üzere siyasi danışmanlar görevlendirildi. Yakın bir zamanda, belki de 10 gün içerisinde meslektaşlarımızla iletişim kurulabileceğini göz ardı etmiyorum." dedi.

Yapılacak çalışmaların ardından zirvenin tarihinin belirleneceğini vurgulayan Uşakov, "Ama bana öyle geliyor ki, dört taraf da zirvenin İstanbul’da gerçekleşmesi hususunda düşünceye sahip. Böyle bir anlayış var. Ancak ne zaman olacağı belirlenmedi, çalışmalar sürüyor." diye konuştu.

'TÜRKİYE İLE TEMAS HALİNDEYİZ'

Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Aleksey Yerhov ise bugün "Kuzey Suriye'deki durumla ilgili Türkiye'yle temas halindeyiz" açıklamasını yapmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Suriye’deki gelişmeler ve bölgesel güvenlik konularına yönelik Türkiye ve Rusya Çalışma Grupları arasındaki görüşmelerin sonuncusu 31 Ağustos - 04 Eylül tarihleri arasında Ankara’da yapıldı. Konuyla ilgili müşterek çalışmalara önümüzdeki dönemde de devam edilecektir" ifadeleri kullanıldı.

'OPERASYON 7 EYLÜL'DEN SONRA BELLİ OLACAK'

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, İdlib bölgesinde bir operasyon başlatılıp başlatılmayacağının 7 Eylül'deki Rusya-Türkiye-İran zirvesinden sonra belli olacağını da söyledi.

MOSKOVA / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN