Son dakika! TSK ve ÖSO bir günde 6 köyü ele geçirdi (Afrin Harekatı'nda son durum)

Son dakika! TSK ve ÖSO bir günde 6 köyü ele geçirdi (Afrin Harekatı'nda son durum)

Afrin Harekatı'nın 27'nci gününde TSK ve ÖSO'nun ilerleyişi hız kesmeden devam ediyor. Bir günde ele geçirilen köy sayısı 6 oldu. Muhammediye Köyü'nde yerel halk TSK ve ÖSO güçlerini zılgıtlarla karşıladı. O anlar kameraya yansıdı. TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1528'ye yükseldiğini açıkladı. Hatay'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçeleri karşısındaki terör mevzileri de yerle bir edildi.

KARAR.COM / AJANSLAR

27. gününü geride bırakan Afrin Harekatı'nda son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Bugün ele geçirilen köy sayısı 5'e yükselirken, Muhammediye Köyü'nde yerel halk TSK ve ÖSO güçlerini zılgıtlarla karşıladı. Sevinç görüntüleri kameralara yansıdı. TSK ve ÖSO, Racco ve Bülbül bölgesindeki çatışmaların ardından Şirbanli, Şadiya, Kari ve Durka ve Yukarı Divan köylerinde kontrolü ele geçirdi. Çatışmaların ardından kontrolün sağlandığı köylerde, TSK güçleri tarafından tuzaklanan patlayıcı arama ve tarama çalışması başlatıldı. TSK ve ÖSO, Afrin'in Harab Summak köyünü PYD/PKK'dan kurtardı.

İşte Afrin Harekatı'nda 15 Şubat'ta yaşananlar:

43 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kara ve hava operasyonları sonucunda terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ mensubu 43 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1528 olduğu kaydedildi.

TSK VE ÖSO'YU ZILGITLARLA KARŞILADILAR


Muhammediye Köyü'ne giren TSK ve ÖSO güçlerini yerel halk zılgıtlarla karşıladı. O anlar kameraya yansıdı. 

TSK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında 15 Şubat 2018 tarihinde, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 43 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1528 olmuştur.

18-02/15/hede.Jpeg

REYHANLI, KIRIKHAN VE HASSA ATEŞ ALTINA ALINDI

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçeleri karşısındaki terör mevzileri, topçu birliklerince ateş altına alındı.

Hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla TSK tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

18-02/15/1.png

Harekat kapsamında Kırıkhan, Hassa ve Reyhanlı ilçelerinin sınıra yakın bölgelerindeki birlikler, Afrin'in batı kırsalında yer alan teröristlere ait mevzilere top atışı yaptı. Bölgeden zaman zaman dumanlar yükseldi.

Sınır birliklerine tank, zırhlı personel taşıyıcı ve hafif zırhlı araç sevkiyatı da devam etti.

18-02/15/2-1518689959.jpg

DURAKLI KÖYÜ ELE GEÇİRİLDİ

TSK destekli ÖSO birlikleri Afrin kuzeyi Bülbül nahiyesine bağlı Duraklı köyünü ele geçirdi. Böylece Kilis sınırının Suriye tarafındaki Bülbül ve Azez ceplerinin birleştirilmesi için bir önemli adım daha atılmış oldu.

18-02/15/3-1518689967.jpg

İDLİB'DE YENİ GÖZLAM NOKTASI İÇİN ASKER KONUŞLANDI 

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait bir konvoy, Astana  anlaşmaları çerçevesinde İdlib gerginliği azaltma bölgesinde oluşturulacak  ateşkes gözlem noktası için Maarretinuman ilçesine ulaştı.  İdlib'deki AA muhabirinin bildirdiğine göre, dün akşam saatlerinde  Türkiye-Suriye sınırını geçen askeri konvoy, İdlib-Afrin hattında güneye doğru  yol aldı.  Konvoy, İdlib gerginliği azaltma bölgesinin güneydoğusunda  Maarretinuman ilçesine bağlı Es Sırman köyünde konuşlandı. Yeni gözlem noktası Türkiye-Suriye sınırından yaklaşık 70 kilometre  derinlikte yer alıyor.

18-02/15/hed2.Jpeg

Konuşlanan noktanın yaklaşık 10 kilometre karşısındaki hatlarda,  Beşşar Esed rejimi ordusu unsurları ve İran destekli gruplar bulunuyor.  Kazakistan'ın başkenti Astana'da garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve  İran arasında sağlanan anlaşma çerçevesinde, TSK, 12 Ekim 2017'de İdlib  gerginliği azaltma bölgesindeki ateşkes rejiminin takibi için gözlem noktaları  oluşturmaya başlamıştı. Anlaşmaya göre, kademeli olarak İdlib'in kuzeyinden güneyine uzanacak  intikalde TSK'nın toplam 12 bölgede gözlem noktası kurması öngörülüyor. İntikalin sona erip, TSK'nın gözlem misyonunun başlamasının ardından  Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü’nde yer alan Rus güçlerinin İdlib gerginliği  azaltma bölgesinin dış kısmında, rejim ile muhaliflerin cephe hattında  konuşlanması bekleniyor.

18-02/15/hed3.Jpeg


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN