Atletizm pisti 1.5 aylık süreçte enkaza döndü

Atletizm pisti 1.5 aylık süreçte enkaza döndü

Samsun’da bir ay önce düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için 1.1 milyon TL maliyetle yapılan İlkadım Atletizm Sahası’nın ısınma pisti, Büyükşehir Belediyesi tarafından arazide arkeoloji müzesi yapılacağı gerekçesiyle sadece 1.5 ay sonra yıkıldı.

Samsun’da düzenlenen 23’üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için 1.1 milyon TL’ye yapılan İlkadım Atletizm Sahası’nın ısınma pisti, Büyükşehir Belediyesi tarafından Arkeoloji Müzesi yapılacağı gerekçesiyle yıkılıyor. Yıkıma tepki gösteren Samsun Atletizm İl Temsilcisi Sakin Güneş, “Başarılı bir olimpiyat süreci geçirdik. Olimpiyatlardan sonra atletizm sahasının devamı olan ısınma alanımız vardı. Sahamız ne yazık ki yok ediliyor. Bundan dolayı çok üzgünüz” dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ise “Biz bu ısınma sahasının geçici olmasıyla ilgili kanaatimizi ilettik. Onlar da kabul etti ve yaptıkları sahayı temizleyerek teslim edeceklerini bildirdiler. İhale süreci devam ettiği ve firmaya tazminat vermemek için alanı teslim etmek istiyorduk. Biz de kendi iş makinelerimizi alana sokarak tesisi kaldırmak zorunda kaldık” diye konuştu.

Samsun’da çeşitli yaş gruplarında bulunan sporcular yıkım olmasına rağmen alanda antrenman yaparken; İlkadım Atletizm Stadyumu, Türkiye’de ısınma alanı olan ikinci stadyum olma özelliği taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN