Avrupa kupalarına giden Türk takımları belli oldu

Avrupa kupalarına giden Türk takımları belli oldu

Futbolda 2020-21 sezonunun sona ermesiyle gelecek sezon Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek takımlar netleşti. Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş ile lig ikincisi Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde, Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde, Trabzonspor ve Sivasspor Konferans Ligi'nde boy gösterecek. İşte detaylar...

Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş'ın Antalyaspor'u mağlup ederek kupayı kazanmasının ardından Avrupa bileti alan Süper Lig takımları belli oldu. Türkiye, 2021-22 sezonunda Avrupa'da 5 takımla temsil edilirken ilk kez düzenlenecek Konferans Ligi'nde iki takım yer alacak.

TÜRKİYE'DEN KAÇ TAKIM AVRUPA KUPALARINA KATILACAK?

Bu sezon Süper Lig'den 2 takım Şampiyonlar Ligi, 1 takım Avrupa Ligi, 2 takım ise ilk kez düzenlenecek Konferans Ligi'ne gidecek.

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ve lig ikincisi Galatasaray, 2021-22 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Ligi üçüncü bitiren Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ne; dördüncü ve beşinci sıradaki Trabzonspor ile Sivasspor ise Konferans Ligi'ne katılacak.

SÜPER LİG'DEN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE GİDEN TAKIMLAR

Süper Lig sıralamasına göre şampiyon Beşiktaş ve lig ikincisi Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne gidecek.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ni bu sezon kazanan takımın kendi liginde Devler Ligi vizesi alması durumunda doğrudan grup etabında başlamaya hak kazanacak. Eğer Şampiyonlar Ligi'ni bu sezon kazanan takım, kendi liginde Kupa 1'e giden takımlar potasında yer alamazsa siyah-beyazlılar Devler Ligi'ne play-off turundan dahil olacak. Bu belirsizlik, İngiltere Premier Lig'in tamamlanmasının ardından netleşecek.

Galatasaray ise gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan katılacak. Sarı-kırmızılılar, 26 Mayıs 2021 günü Manchester United'ın Villarreal'i yenmesi halinde Devler Ligi'ne 3. eleme turundan başlayacak ve sezon açılışı için 2 hafta kazanacak.

HANGİ TÜRK TAKIMLARI AVRUPA LİGİ'NE GİDİYOR?

Süper Lig'i üçüncü tamamlayan Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ne play-off turundan dahil olacak. Normal şartlarda lig üçüncüsü Konferans Ligi'ne giderken, lig şampiyonu Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nı kazanmasıyla Fenerbahçe, Kupa 2'ye gitmeye hak kazandı. Sarı-lacivertliler play-off turunda elenmesi durumunda Konferans Ligi gruplarına doğrudan katılacak.

KONFERANS LİGİ'NDE OYNAYACAK SÜPER LİG TAKIMLARI

Süper Lig dördüncüsü Trabzonspor ve beşincisi Sivasspor ise 2021-22 sezonunda ilk kez düzenlenecek Konferans Ligi'nde mücadele edecek. Bordo-mavililer, Konferans Ligi'ne 3. eleme turundan başlayacak. Abdullah Avcı'nın ekibi yeni sezonun ilk resmi maçına 22 Temmuz'da çıkacak.

Beşiktaş'ın Süper Lig ve Türkiye Kupası'nı kazanması, Sivasspor'un yüzünü güldürdü. Bu sezon ligi beşinci tamamlayan Yiğidolar, Konferans Ligi'nde 2. elem turundan dahil olacak ve Kupa 3'te Türkiye'yi ilk kez temsil eden iki takımdan biri olacak.

SÜPER LİG 2020-21 SEZONU PUAN DURUMU

screenshot-20210517-192425-sofascore.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN