Avustralya Açık’ta Ashleigh Barty şampiyon oldu

Avustralya Açık’ta Ashleigh Barty şampiyon oldu

Sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda, tek kadınlarda bir numaralı raket Avustralyalı Ashleigh Barty, Amerikalı raket Danielle Collins’i, 6-3 ve 7-6 aldığı setlerle 2-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

2022 Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde, 1 numaralı seribaşı Avustralyalı tenisçi Ashleigh Barty ile 27 numaralı seribaşı Amerikalı raket Danielle Collins karşı karşıya geldi. Melbourne'de düzenlenen sezonun ilk grand slam turnuvasının kadınlar finali 1 saat 27 dakika sürerken, rakibini 6-3 ve 7-6'lık setlerle 2-0 mağlup eden Ashleigh Barty, şampiyon oldu.

44 YIL SONRA İLK

Barty bu zaferle birlikte Christine O'Neil'dan 44 yıl sonra Avustralya Açık'ı kazanan ilk ev sahibi kadın tenisçi oldu.

25 yaşındaki 1 numaralı seribaşı Barty, Avustralya Açık'taki ilk, grand slam turnuvalarındaki 3'üncü (2019 Fransa Açık, 2021 Wimbledon), kariyerindeki ise 15'inci tekler şampiyonluğunu elde etti.

Avustralyalı raket ayrıca 2 milyon 875 bin Avustralya Doları para ödülünün de sahibi oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN