Fenerbahçe'den sonra Başakşehir de Kartal'a çalıştı

Fenerbahçe'den sonra Başakşehir de Kartal'a çalıştı

Fenerbahçe’nin geçen sezon 3. ön eleme turunda veda etmesi üzerine 13.5 milyon ekstra gelir ile Devler Ligi’nden 29 milyon euro kazanan Kartal, bu sezon da Başakşehir’in play-off turunda havlu atması ile 35 milyon euroyu şimdiden garantiledi. Kartal, iki sezonda transfere ise toplam 26.35 milyon euro harcadı.

SELİM YILDIRIM

Özellikle son 3 sezonda nokta transferleri ile dikkat çeken ve iki sezondur Süper Lig’i zirvede tamamlayan Beşiktaş, akıllı adımlarının mali karşılığını da aldı... Siyah-Beyazlı takım, geçen sezon Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi hayaline 3. ön eleme turunda veda etmesi üzerine 13.5 milyon euro ekstra gelir elde etti. Kara Kartal; kendi katılım payı, yayın geliri ve saha sonuçları ile hak kazandığı paralarla (3.5 milyon euro) birlikte toplam 29 milyon euroyu kasasına koydu. Transferde ise 10 oyuncuyu kadrosuna katan Beşiktaş; bonservis ücreti, kiralama bedeli ve imza parası olarak 14.1 milyon euro harcadı.

ÜÇE KATLAMAYA ÇOK YAKIN

Bu sezon da Sevilla’ya elenen Medipol Başakşehir, Devler Ligi serüvenine play-off turunda havlu atınca, Kartal yine 13.5 milyon euro ekstra gelirin sahibi oldu. Yayın hakları dahil 22 milyon euroyu daha kasasına koyması kesinleşen Beşiktaş, 35.5 milyon euroyu şimdiden garantiledi. Şu ana dek 6 transfer yapan ve toplam 12.25 milyon euro harcayan Siyah-Beyazlı ekip, grup maçlarında saha sonuçlarından gelmesi muhtemel parayla (galibiyete 1.5 milyon euro, beraberliğe 500 bin euro) birlikte transfer giderini 3’e katlamaya çok yakın görünüyor.

17-08/24/1.JPG

17-08/24/2.JPG

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN