Melih Gümüşbıçak yazdı: Beşiktaş yine bildiğimiz Beşiktaş

Melih Gümüşbıçak yazdı: Beşiktaş yine bildiğimiz Beşiktaş

Başarılı spor spikeri Melih Gümüşbıçak dün akşam oynanan Kasımpaşa Beşiktaş maçını değerlendirdi. Gümüçbıçak, 'Geçen seneki 11’den tek farklı isimle sahaya çıktı Siyah-Beyazlılar, o tek fark da Pepe’ydi' dedi.

İşte Melih Gümüşbıçak'ın Kasımpaşa Beşiktaş maçı değerlendirmesi;

Son 7 sezonda olduğu gibi Beşiktaş’ın ligin 2. haftasında yine sıkıntı yaşayabileceğini düşünenler vardı. Böyle düşünenler haksız da çıkmadı, Beşiktaş için zor bir maç oldu.

Geçen seneki 11’den tek farklı isimle sahaya çıktı Siyah-Beyazlılar, o tek fark da Pepe’ydi. Maçın başında Kartal’ın asıl farkı ise kulübesiydi. Negredo, Medel, Lens, Orkan gibi yeniler ağırlıklı kulübe Beşiktaş’ın kadro zenginliğinin göstergesi olarak parıldıyordu kenarda.

Üst üste 2 şampiyonluğu hak ederek kazanan Beşiktaş futbolu ile belki heyecan vermedi ama bu, karamsarlığa neden olacak bir durum değil. Beşiktaş hiç kuşkusuz çıtayı biraz daha yükseltecektir. Takımın form grafiğini Şampiyonlar Ligi’nin başladığı, 5.- 6. haftaya göre ayarlayan Şenol Güneş’in talebelerinin ilk birkaç hafta eski tadını vermemesini biraz bu açıdan yorumlamak gerekir. Şimdilk sorun tempoymuş gibi görünüyor ama Beşiktaş’ın temposuna laf edebilmek için 6. haftayı beklemek gerekir diye de düşünüyorum. Yoksa Beşiktaş bildiğimiz Beşiktaş. Kalitesi ile de, kolay puan kaybetmesiyle de.

EN BÜYÜK SORUN KALEDE

Başka önemi bir nokta ise Beşiktaş’ın yaptığı transferler ve onların kulübede oturtulması. Bu seneki transfer için öyle olağanüstü scoud çalışmasına filan gerek yok, hepsi bilinen futbolcular. Bizim alışık, bildik olduğumuz ise Şenol Güneş prensipleri. Her kim gelir gelirse gelsin şampiyon kadroya saygı duymayı bilmesi gerekiyor. Pepe’nin hazırlık maçlarında beklemesi gibi Medel ve Lens de 2 maç bekledi sahaya ayak basabilmek için. Bu da Şenol hocanın şampiyon kadroya duyduğu saygıyı ve adaleti temsil ediyordu.

***

Ama şu uyarıyı da yapmadan geçmemek lazım ki Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi seviyesinde iyi iş yapmak istiyorsa kaleci konusunda bir kez daha düşünmeli. Sadece yediği goller için söylemiyorum bunları, Fabri genel takım kalitesinin biraz altında. Hemen her mevkide alternatif oyuncular var, her mevkide başabaş, birbirine yakın oyuncu derinliği var ama aynı şeyi kale için acaba söylenebilir mi? Beşiktaş teknik heyeti bunu bir daha düşünmeli.

Bir de şu var; Beşiktaş kendinden o kadar emin ki, 1 farklı öne geçmeyi yeterli sanıyor ama 2 sezondur asıl sorun da burada ortaya çıkıyor, skoru koruyamama sıkıntısı oluşuyor. Ta Biliç zamanından beri bu takımın maçı bitirecek ve fişi çekecek sayısal üstünlük konusunda eksikliği var. Beşiktaşlı oyuncuların bunu anlaması ve akıllarından çıkartmaması gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN