Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler yakında

Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler yakında

Google, arama sonuçlarının yapay zeka tarafından cevaplanmasını sağlayacak bir yenilik getiriyor! SEO uyumlu yenilikler yakında geliyor! Küresel çapta test çalışmaları başladı...

Google, yapay zeka tabanlı özelliklerle arama deneyimini güçlendirme çabalarını küresel ölçekte genişletiyor. Şirketin yeni girişimi olan SGE (Search Generative Experience), kullanıcılara hızlı ve net yanıtlar sunarak arama sürecini daha verimli hale getiriyor.

Google, ABD'deki başarılı denemelerin ardından yapay zeka özetlerini dünya çapında Google Arama sonuçlarına entegre etmeye başladı. Bu özellik, belirli kişiler, yerler veya kuruluşlar hakkında sorulan sorulara odaklanarak bilgi kutuları şeklinde sunuluyor.

Henüz test aşamasında olan bu özellik, mobil uygulamada kullanılabiliyor ancak masaüstü sürümü için de gelecekte planlar arasında. Yapay zeka özetleri, kullanıcıların arama sonuçlarına daha hızlı erişmelerini sağlayarak yükleme sürelerini minimize ediyor. Google, bu özetleri önceden hazırlayarak cache'lerde saklayarak anlık erişim sağlıyor.

Ancak, bazı eleştirmenler, yapay zeka özetlerinin kaynaklarına ilişkin sınırlamalara dikkat çekiyor. Genellikle en popüler kaynaklar (çoğunlukla Wikipedia) öne çıkarken, diğer güvenilir kaynaklara erişim ek tıklamalar gerektirebiliyor.

SEO VE DİJİTAL PAZARLAMA STRATEJİLERİNDE BÜYÜK DEĞİŞİM

Google'ın 25. Doğum Günü'ne özel doodle! Google ne zaman kuruldu? - Teknoloji Haberleri

SEO uzmanı Brodie Clark, yapay zeka özetlerinin farklı ülkelerde VPN kullanarak test edilebildiğini belirtti. Bu özellik, Google Arama'nın daha kullanıcı dostu ve hızlı bir deneyim sunma hedefinin bir parçası olarak görülüyor.

Google, yapay zeka özetlerinin deneysel olduğunu belirten küçük bir uyarı ekliyor ancak bazı eleştirmenler, bu uyarının dikkat çekmediğini ve kullanıcıların deneysel özellikler hakkında bilgi sahibi olmalarını zorlaştırdığını iddia ediyor.

Türkiye'de bu özelliğin ne zaman sunulacağı henüz net değil ancak dünya çapındaki testler, yapay zeka özetlerinin gelecekte Google Arama'nın standart özelliklerinden biri olabileceğini gösteriyor. Bu gelişme, SEO ve dijital pazarlama stratejilerinde önemli değişikliklere yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN