Google’dan Hedy Lamarr doodle’ı (Hedy Lamarr kimdir?)

Google’dan Hedy Lamarr doodle’ı 
(Hedy Lamarr kimdir?)

Google, 9 Kasım 2015 tarihindeki anasayfasını sinema oyuncusu Hedy Lamarr’a ayırdı. Peki bilimsel çalışmalarıyla da adından söz ettiren Hedy Lamarr kimdir?

Google, 9 Kasım 2015 tarihindeki anasayfasını sinema oyuncusu Hedy Lamarr’a ayırdı. Güzel oyuncunun doğum gününü hazırladığı doodle ile kutlayan internet devi, bunun için özel bir tasarım hazırladı.

Google tıklandığında aşağıda yer alan görüntü ile karşılaşılıyor, ardından ‘oynat’ sembolüne tıklandığında bir video açılıyor. Videoda 1900’lerin ortasında büyük ses getiren oyuncunun karakteristik görüntüleri, çizgi film yapısında sunuluyor.

Peki Google’a doodle olan Hedy Lamarr kimdir işte bu sorunun yanıtı…

15-11/09/ekran_resmi_2015-11-09_03_02_13.jpg

Hedy Lamarr kimdir?

1913’te Avusturya’da dünyaya geldi. Küçük yaşta sinema yıldızı olmayı başardı. 1933’te Adolf Hitler’in dostlarından biri ile evlendi. Sinemanın yanı sıra bilime özel bir ilgisi olan Lamarr, silah teknolojisinin inceliklerini de öğrendi. 1937 yılında tüm değerli eşyalarını da yanına alarak Londra’ya kaçtı. Ardından da küçüklüğünden beri hayalini kurduğu Hollywood’a taşındı.

1940-1958 yılları arasında 20’nin üzerinde sinema filminde oynayan güzel yıldız, bir yandan da kimsenin tahmin bile edemeyeceği fikirlere sahipti. Amacı hedefi değiştirilemeyecek torpidolar geliştirmekti. Bu noktadaki amacı torpidoların düşmanın sinyal karıştırıcıları (jammer) ile kontrolünün  kaybedilmesinin önüne geçmekti.

Bunun için frekans atlamalı yayılı spektrum teknolojisini geliştirdi. Fikir, sonraki yıllarda geliştirilmeye devam edildi ve sinema oyuncusu olarak gözönünde olan Lamarr’ın arka planındaki çalışmaları günümüzde de GSM, Wi-Fi ve GPS gibi teknolojilerin çıkış noktası olarak kabul edilmektedir. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN