Google'dan kullanıcılara para ödülü! Toplam 320 milyon lira dağıtıldı: Hata bulanlara para ödüyor

Google'dan kullanıcılara para ödülü! Toplam 320 milyon lira dağıtıldı: Hata bulanlara para ödüyor

Google, kullanıcılarını parayla ödüllendiriyor! Nasıl mı? Google kullanıcılarına, bulduğu hataları bildirdiği takdirde para ödeniyor! Toplamda 320 milyon lira dağıtıldı...

Teknoloji devlerinin yıllardır sürdürdüğü açık bulana ödül programları arasında Google'ın 2023'e ilişkin programı büyük ses getirdi. Şirket, geçtiğimiz yıl Güvenlik Açığı Ödül Programı kapsamında dünya genelindeki kullanıcılara toplam 10 milyon dolar (320 milyon TL) ödül dağıttığını duyurdu.

2023 YILINDA 632 YARIŞMACIYA PARA ÖDÜLÜ VERİLDİ

Google Isn't Intentionally Biased Against Republicans, Says Federal Court

Google, 2023'te hata ödül programını genişleterek neredeyse tüm hizmetlerine yaydı. Üretken yapay zeka modellerinden Wear OS'a kadar birçok ürününde hata programları düzenledi. Google'ın açıklamasına göre, 2023'te 68 ülkeden toplam 632 araştırmacıya ödül verildi.

TEK BİR GÜVENLİK AÇIĞI İÇİN 113 BİN 337 DOLAR ÖDENDİ

Google Updates Gmail, Sheets and More with New Features

Toplam ödeme miktarı 2022'de 12 milyon dolar civarındaydı, ancak bireysel ödüllerin önemli ölçüde arttığı belirtildi. En büyük tekil ödeme, bir güvenlik açığı raporu için 113 bin 337 dolar olarak gerçekleşti.

GOOGLE BARD İÇİN DE AYNI ÖDÜL PROGRAMI

Google Bard için güncellemeler geliyor - Bilim Teknoloji Haberleri

Google, yapay zeka sistemlerinin güvenliğini test etmek amacıyla Bard'a odaklanan bir hack etkinliğine de ev sahipliği yaptı. Bu etkinlikte, yapay zekayı sırları ifşa etmeye yönelik çalışan araştırmacılardan 35 rapor geldi ve Google bu raporlar için 87 bin dolardan fazla ödeme yaptı.

Şirket ayrıca, yapay zekanın artan rolünü vurgulamak ve bu tür sistemlerin güvenliğini sağlama ihtiyacını yansıtmak için ödül programını, üretken yapay zeka modellerini de kapsayacak şekilde genişletti.

Android ve Google cihazlarında bildirilen sorunlar için 3,4 milyon dolar ödül verilirken, kritik hatalar için maksimum ödeme miktarı 15 bin dolara çıkarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN