İnternette 1 dakikada neler oluyor? | 2017

İnternette 1 dakikada neler oluyor? | 2017

İnternet kullanımının boyutlarını daha iyi kavrayabilmek için internetteki farklı platformların 2017’de dakikalık kullanım rakamları açıklandı. Yani bir internet dakikasında ne kadar işlem yapılıyor. Ortaya çıkan dakikalık sonuçlar bile hayret uyandıracak boyutlarda.

MİKDAT KARAALİOĞLU / FRANKFURT

Facebook’un dünya genelinde 2 milyarın üzerinde aktif üyesi bulunuyor. Her ay dünya nüfusunun yüzde 25’i ayda en az bir kez Facebook’a giriyor. Bu rakamın ne anlama geldiğini daha iyi anlayabilmek için 50 bin kişiyi alan bir stadyum düşünelim. Ve 50 bini 40 bin ile çarpalım. Böylece dünyada ayda kaç kişinin Facebook’a girdiğini bulabiliriz. Burda söz konusu olan sadece Facebook. İnternette kullanılan binlerce platform, milyonlarca işlem çeşidi var. Bu rakamları yıllık, aylık hatta günlük olarak bile belirlediğimizde aklın sınırlarını zorlayan noktalara ulaşıyoruz.

1 DAKİKADA 900 BİN KİŞİ FACEBOOK'A GİRİYOR

İnternet kullanımının boyutlarını daha iyi kavrayabilmek için internetteki farklı platformların 2017’de dakikalık kullanım rakamları açıklandı. Yani bir internet dakikasında ne kadar işlem yapılıyor. Ortaya çıkan dakikalık sonuçlar bile hayret uyandıracak boyutlarda. Bir dakika içinde internette 900 bin kişi Facebook’a giriş yapıyor. 16 milyon kısa mesaj gönderiliyor. Youtube’dan 4.1 milyon video izleniyor. 342 bin APP indiriliyor. Instagram’a yüklenen resim sayısı 46 bin 200. Twett kullanıcıları bir dakika içinde dünya genelinde 452 bin mesaj gönderiyor.

17-09/20/cark-copy.jpg

900 BİN SWIP

Tinder’de mutluluğu arayanlar 990 bin swip yapıyor. Yaklaşık 156 milyon mail de bir dakika içinde gönderilmiş oluyor. Spotify üzerinden 40 bin saat dinleme yapılıyor. Amazon’dan 50 paket gönderiyor. Linkedin’de her bir dakikada 120 yeni hesap açılıyor. Messenger ile 15 bin Gifs gönderiliyor. 1.8 milyon kişi Snap chat üzerinden yaratıcılık denemesi yapıyor. Bir dakikada yapılan online alışverişin miktarı ise 751 bin 522 milyon. 70 bin 017 saat Neflix üzerinden film izleniyor. Tüm bu işlemlerin olduğu esnada Google’da ise 3.5 arama yapılıyor.

Yukarıdaki rakamlar seçilen bazı platformların bir dakika içinde yaptığı işlemler. Bu aktüel bir araştırma, ancak bir ay sonra bile bu rakamlar devasa artış gösterecek. Sadece yukarıdaki rakamları bile önce 60 sonra 24 ve daha sonra 361 ile çarptığımızda bile akıl almaz rakamlara ulaşıyoruz. Ancak yapay zekanın kavrayıp değerlendirebileceği veriler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN