Kapsülle yolculuk başlıyor

Kapsülle yolculuk başlıyor

Elon Musk’un projelerinden vakumlu tünelde kapsülle yolculuk Hyperloop için ilk deneme hattı Los Angeles’ta açıldı. Hat tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde kapsüller 1200 km hızla gidecek.

Vakumlu bir tünel içinde hareket eden kapsül yöntemiyle, tren teknolojisinin geleceğini tasarlayan Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk bu yeniliği herkesin test etmesi için Los Angeles’ta kurulan hattı, deneme kullanımına açıyor. Hyperloop transfer sistemi adı verilen geleceğin ulaşım sistemi 10 Aralık’ta başlıyor.

Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Hyperloop transfer sistemi için ilk tünelin tamamlandığını ve buradaki kapsüllerde ücretsiz deneme yolculuğunun mümkün olduğunu belirtti. Hyperloop ile yolcular bir kapsül içinde içinde hava boşluğu bulunan tünel borular aracılğıyla bir yerden başka bir yere taşınacak. Bu ulaşımda kapsüllerin hızı 1200 km’ye kadar çıkacak. 

Ancak Los Angeles’taki deneme tünelinde şu an en fazla 250 km hıza  ulaşılabiliyor. Yakın bir gelecekte bu hızın 300 km’yi aşabileceği belirtiliyor. Gözlemciler Hyperloop sistemi hakkında çekincelere sahip. Transferin sağlandığı vakumlu boruların terör ve depremlere karşı korunmasız olduğunu iddia ediyorlar.

Musk, Hyperloop sistemi üzerinde çalışan yegane girişimci değil. İngiliz milyarder Richard Branson, Virgin Hyperloop One isminin verdiği projesiyle ABD’nin Nevada eyaletinde denemeler yapmıştı. -KARAR/ALMANYA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN